Nelleke Offermans reisde na veertig jaar eindelijk naar Madeira. De dagtrip achterop de trike met gids Jorge bracht herinneringen boven aan motorvakanties met haar vier jaar geleden overleden man Arnold van den Oetelaar.
Nelleke Offermans reisde na veertig jaar eindelijk naar Madeira. De dagtrip achterop de trike met gids Jorge bracht herinneringen boven aan motorvakanties met haar vier jaar geleden overleden man Arnold van den Oetelaar. Foto: eigen collectie.

‘Achterop trike Madeira verkennen. Heerlijk!’

Algemeen

Ze reisde enkele jaren geleden met een reisorganisatie voor alleenstaanden naar Montenegro en dat beviel prima. Na een advertentie van dezelfde onderneming over een trip naar het Portugese eiland Madeira, hoefde Nelleke Offermans uit Boxtel dit voorjaar dan ook niet lang na te denken. Een langgekoesterde wens ging in vervulling. ,,Wát een prachtige vakantieplek!”

Tja, we kunnen inderdaad weer met vakantie, realiseerde Nelleke zich na twee coronajaren. En de advertentie over Madeira deed haar terugdenken aan het begin van de jaren tachtig. ,,Ik werkte destijd in café Oud-Brabant aan de Oirschotse Markt. De eigenaren waren op Madeira geweest en lieten me na afloop foto’s zien. Daar moet ik ook eens naartoe”, nam ik me voor. 

Sweet memories

Na een gestrand huwelijk leerde de in Utrecht geboren Nelleke in het Oirschotse etablissement Arnold van den Oetelaar uit Boxtel kennen. ,,Hij was lid van de motorclub die zijn thuishaven had in Oud-Brabant. Na twee jaar kregen we een relatie en uiteindelijk verhuisden we naar Boxtel. Nou ja, als je met een motorrijder getrouwd bent, dan snap je wel dat je..