De eerste plannen voor GreenTech Park Brabant dateren van acht jaar geleden. Toen werd daarvoor bij Helicon Opleidingen (nu: Yuverta) aan de Schouwrooij in Boxtel door toenmalige commissaris van de koning Wim van de Donk (links) en burgemeester Mark Buijs (rechts) een campus geopend. Dat gebeurde in bijzijn van gemeentebestuurders uit heel Noordoost-Brabant.
De eerste plannen voor GreenTech Park Brabant dateren van acht jaar geleden. Toen werd daarvoor bij Helicon Opleidingen (nu: Yuverta) aan de Schouwrooij in Boxtel door toenmalige commissaris van de koning Wim van de Donk (links) en burgemeester Mark Buijs (rechts) een campus geopend. Dat gebeurde in bijzijn van gemeentebestuurders uit heel Noordoost-Brabant. Foto: Peter de Koning, 2014.

Tien ambities voor GreenTech op Vorst

Algemeen

Samen met betrokken ondernemers en omwonenden heeft de gemeente Boxtel tien ambities bepaald voor GreenTech Park Brabant. Op de akkers bij kerkdorp Lennisheuvel vormen ze de uitgangspunten voor een duurzame invulling van het toekomstige bedrijventerrein Vorst B.

Circulariteit, experimenteerruimte, interactie, samen delen, organische groei, lokale energie, landschappelijke en ecologische waarde, biobased materiaalgebruik, kansen voor iedereen en een gezonde omgeving. Deze tien principes heeft het college van B en W vorige week goedgekeurd voor de ontwikkeling van Vorst B.

Op deze manier is het gewenste toekomstbeeld vastgelegd voor het duurzame bedrijventerrein, meldt wethouder Mariëlle van Alphen. ,,De goedkeuring van dit gezamenlijk gedragen document is de opmaat voor de volgende stap: het vormgeven van het bestemmingsplan, inrichtingsschets en beeldkwaliteitsplan.”