What's Up Lego spiegeltent
What's Up Lego spiegeltent Foto: Bas van den Biggelaar.

What’s Up, Lego-bouwers?

Bedenken, bouwen, bewonderen. Drie woorden die de Lego-activiteit die woensdag in Bon Salon plaatsvond, prima omschrijven. Lola Nouwens – die met wijlen Jan Pennings de allereerste editie van Lego Masters won - organiseerde in de spiegeltent in kasteelpark Stapelen een kinderactiviteit: in kleine groepjes werden de mooiste kunstwerken gebouwd. Milan Pennings (8), Rens Markus (10), Floris Roels (12) en Mikko Borghoudt (11) waren vier van de ongeveer 35 kunstenaars.

Waarom heb je je aangemeld? Rens: ,,Mijn moeder las dat er vandaag iets met Lego te doen was in de spiegeltent en vroeg of ik het leuk vond. Ja dus!” Mikko: ,,Mijn vader zag het ook en mailde Lola. Ze had eigenlijk geen ruimte meer, maar een paar kinderen konden niet komen. Ik ken Lola trouwens.” Floris: ,,Ik ook. Ze woont bij mij in de straat.”

Wat is zo leuk aan bouwen met Lego? Milan: ,,Je kunt er alles mee bouwen en je fantasie erop loslaten. En ik heb veel fantasie!” Rens: ,,Ik bouw al sinds ik drie jaar ben. Ik ben goed in rekenen en kan ook goed vooruitzien. Ik weet dan ook van tevoren hoe iets gaat worden. Daarom is het soms lastig om met anderen te bouwen. Maar het gaat vandaag heel goed.” Mikko: ,,Samenwerken is ook heel goed voor je. En acht handen kunnen meer dan twee handen.”

Wat zijn jullie aan het maken? Rens: ,,Een regenbooghuis.” Mikko: ,,Of is het een pretpark? Er loopt een rails doorheen.” Rens: ,,Een prethuis dan?” Milan: ,,Ja, dat is het. Ik heb het idee niet bedacht, maar ik koos wel de poppetjes, de grondplaat en bouwde een stuk van het huis.”

Hoe zijn jullie op dit toffe idee gekomen? Floris: ,,De bouwstenen lagen allemaal door elkaar en door alle kleuren dachten we aan pret én fantasie. Daarom bouwen we een prethuis.”

Gaan jullie ook deelnemen aan Lego Masters? Rens: ,,Ik heb me al ooit opgegeven, maar mocht jammer genoeg niet meedoen.” Milan, Mikko en Floris: ,,Zeker weten!”
(Tekst: Linda van de Wiel. Foto: Bas van den Biggelaar).