CONCERT IN GEMONDSE PASTORIE

Duits Egmont Trio speelt Brahms en Schumann

De meer dan honderd jaar oude pastorie in Gemonde aan de Sint-Lambertusweg 122 is zaterdag 2 juli het decor voor een klassiek concert. Het Egmont Trio uit Berlijn speelt vanaf 15.00 uur muziek van de romantische componisten Robert Schumann en Johannes Brahms.

Om precies te zijn, vertolken pianist Gilad Katznelson, violiste Luiza Labouriau en cellist Martin Knörzer Phantasiestücke opus 88 van Schumann en het eerste pianotrio, opus acht van Brahms. 

Reserveren moet via de website www.cultuuraandedommelgeldrop.com. Aardig detail: Schumann en Brahms kenden elkaar goed. Laatstgenoemde onderhield een innige vriendschap met Schumanns vrouw Clara.

Geelvinck Muziekmusea en stichting Cultuur aan de Dommel uit Geldrop houden vier optredens voor het Egmont Trio. Een van die concerten vindt in Gemonde plaats. 

Geelvinck Muziekmusea bezit onder meer een collectie historische voorlopers van de moderne piano. Cultuur aan de Dommel promoot podiumkunsten in Geldrop, maar ook daarbuiten.

KAARTJES

Kaartjes voor het concert kosten twaalf euro per stuk. Parkeren kan nabij de kerk en is gratis. In café De Schuif, dat tegenover kerk en pastorie ligt, is koffie met appeltaart verkrijgbaar. 

Ook vorig jaar was er een klassiek concert in Gemonde, opgezet door dezelfde organisaties. Toen vond het plaats in de lommerrijke pastorietuin.