De Heilig Hartkerk met een deel van het kerkhof in beeld.
De Heilig Hartkerk met een deel van het kerkhof in beeld. Foto: Peter de Koning.

UITSTAPJE TUINPLOEG NAAR NIJNSEL

Vrijwilligers houden trouw begraafplaats bij

De vroegere Heilig Hartkerk is weliswaar al jaren verkocht, de naastgelegen begraafplaats blijft intact en heeft dus ook onderhoud nodig. Daarvoor zorgt een tuinploeg onder leiding van Boxtelaar Henk Renders. Donderdag 23 juni maakten de vrijwilligers een uitstapje naar Nijnsel.

De tuinploeg ontvangt regelmatig complimenten van parochianen over de keurige staat van de dodenakker. Ook het parochiebestuur hecht veel waarde aan de inzet van de vrijwilligers. Ze schoffelen, snoeien, zagen, maken waterkanten schoon, houden hagen in model, zetten monumentale grafmonumenten recht en verrichten nog diverse andere werkzaamheden.

Ook de overige begraafplaatsen in de gemeente liggen er netjes bij door de inzet van mensen die onbezoldigd wekelijks onderhoud verrichten. De groep van de Sint-Petrusbasiliek bestaat nog niet erg lang en kan versterking gebruiken. Wie belangstelling heeft, kan bellen met het parochiesecretariaat: (0411) 67 22 15.    

De helpende handen van de Heilig hart-begraafplaats hielden vorige week een gezellig 'teamuitje'. Ze begonnen hun uitstapje bij Henk Renders, om vervolgens op de fiets te stappen naar Nijnsel, waar ze oude gereedschappen en een stoommachine bewonderden.


p De aan de eredienst onttrokken Heilig Hartkerk met een deel van het kerkhof in beeld. Foto: Peter de Koning.