Vrijwilligers inventariseren wekelijkst het museumdepot van MuBo. bij Van der Velden Rioleringsbeheer op bedrijventerrein Ladonk.
Vrijwilligers inventariseren wekelijkst het museumdepot van MuBo. bij Van der Velden Rioleringsbeheer op bedrijventerrein Ladonk. Foto: Peter de Koning, 2020.

ALTERNATIEF NODIG DOOR VERHUIZING


MuBo naarstig op zoek naar nieuw museumdepot

PÅL JANSEN


Het Boxtelse museum MuBo moet een nieuwe plek vinden voor zijn historische voorwerpen. Voorzitter Willem van Vossen: ,,We hebben sinds de oprichting in 2014 dankbaar gebruik gemaakt van de gratis ruimte bij Van der Velden Rioleringsbeheer, maar aangezien dat bedrijf verhuist, is per 16 december een alternatief nodig."

Van Vossen heeft het altijd een prachtig gebaar gevonden dat het Boxtelse familiebedrijf de ruimte ter beschikking stelde. ,,We zijn natuurlijk een klein museum met weinig financiële middelen. Dus het was een ideale oplossing."

VEEGSCHOON

Helaas komt daar op 16 december een einde aan. Dan moet de ruimte veegschoon zijn opgeleverd voor de nieuwe huurder. Al kan de nieuwe gebruiker ook nog een deel van de oplossing vormen: Van Vossen moet die nog spreken. Wel houdt de voorzitter er ernstig rekening mee dat elders in Boxtel ruimte gevonden moet worden voor alle historische voorwerpen die MuBo aan de Schouwrooij tot het einde van dit jaar mag opslaan. ,,We hebben nu 25 vierkante meter nodig voor onze spullen in de stelling. Die is drie etages hoog, dus reken maar uit: dan gaat het om zo'n 75 kuub."

SUGGESTIES

Zelf heeft Van Vossen al enkele mogelijkheden in gedachten, maar die moeten nog worden verkend. Ook suggesties zijn welkom benadrukt de museumvoorzitter. Een uitdaging is de zoektocht wel, beseft hij. ,,Het mooie was dat we aan de Schouwrooij ons depot om niet konden inrichten. Dus het zou fantastisch zijn als we weer zo'n locatie vinden." Wie de oplossing weet, kan zich melden bij Van Vossen via e-mail: info@muboboxtel.nl.