Lisette Bol begeleidt Anne-Mieke Post tijdens hun optreden in de spiegeltent.
Lisette Bol begeleidt Anne-Mieke Post tijdens hun optreden in de spiegeltent. Foto: Peter de Koning.

BON SALON EVEN SLOT SCHÖNBRUNN VAN BOXTEL


Lof voor koninginnen van de operette

JAN HERMENS


,,Dit optreden is een soort Pinkpop voor ouderen", stelt Fons van Heesch senior. Hij luisterde zaterdagmiddag naar de Boxtelse pianiste Lisette Bol en zangeres Anne-Mieke Post uit Veghel. Het duo bracht een gevarieerd repertoire, met de nodige klassiekers uit operettes van Franz Lehár en Robert Stolz. 

Meezingen mocht, het publiek werd daar zelfs toe uitgenodigd. Eenvoudig was dat echter niet altijd. Want Wien, Wien, nur Du allein mag dan bekend zijn, een heel gemakkelijk lied is het niet. Toch mengden sommige stemmen met de klassieke sopraan van Post. Refreinen schalden door spiegeltent Bon Salon, coupletten lieten de toehoorders aan de zangeres.

INGESPEELD

Bol en Post bleken duidelijk goed op elkaar ingespeeld. Het duo musiceert dan ook al zo'n dertig jaar samen. Met plezier, zo bleek zaterdag. De sopraan lichtte elk lied kort toe, maakte contact met haar publiek en stelde het zelfs voor een dansje te wagen. Dat had prima gepast bij een aantal liederen van de middag, maar de voetjes van de vloer, dat durfden de aanwezigen toch niet aan. 

Pianiste Bol begeleidde zwierig, paste zich aan waar nodig en bleef fraai in balans met de soliste.

Spiegeltent Bon Salon had zomaar in Wenen kunnen staan, in de tuin van slot Schönbrunn. Met een beetje fantasie waanden de luisteraars zich in de Oostenrijkse hoofdstad van eind negentiende, begin twintigste eeuw. De sfeer in de nostalgische danstent sloot helemaal aan bij het optreden van het muzikale duo. Dik Bol, man van Lisette, wist al wat er zoal kwam. ,,Ik heb het programma van vandaag al een aantal keren gehoord, tijdens repetities thuis." Hij draaide af en toe aan wat knoppen, om het evenwicht tussen piano en sopraan intact te houden. 

ZONNIG

Koud was het overigens niet in Bon Salon. Bol en Post brachten 'Zomer in Zeeland', dat had net zo goed 'Zomer in Boxtel' kunnen zijn. De bezoekers dronken gewoon een glaasje extra en beloonden de vrouwen met een staande ovatie voor hun zonnige optreden op een stralende dag.


q Lisette Bol begeleidt Anne-Mieke Post tijdens hun optreden zaterdagmiddag in de spiegeltent. Foto: Peter de Koning.