Jeugd kon zich zaterdag uitleven in sportpark Molenwijk tijdens Ducky Day, een dag vol activiteiten opgezet door ODC vernoemd naar de mascotte van de voetbalclub.
Jeugd kon zich zaterdag uitleven in sportpark Molenwijk tijdens Ducky Day, een dag vol activiteiten opgezet door ODC vernoemd naar de mascotte van de voetbalclub. Foto: Peter de Koning.

VOETBAL, SPELLEN EN NÓG MEER VOETBAL TIJDENS DUCKY DAY

Beste beentje voor tijdens Ducky Day

LINDA VAN DE DIEL 

Een stormbaan, verschillende springkussens, een penaltytoernooi en voetbal, heel veel voetbal. Zaterdag vond op het zijterrein van sportpark Molenwijk de veertiende editie van Ducky Day plaats. Tijdens dit evenement, dat is bedoeld voor de jeugdige leden van voetbalvereniging ODC, lieten 130 kinderen zich van hun meest sportieve kant zien. Maar er was ook tijd voor een knuffel met mascotte Ducky.

,,Er zijn gelukkig heel veel vrijwilligers waardoor wij er een geslaagde activiteit van kunnen maken. Zo regelt Frans Schoenmakers al veertien jaar voor de elektriciteit. Omdat dit zijn laatste keer is, zetten wij hem vandaag in het zonnetje”,  vertelt Karin Schoenmakers, een van de kartrekkers, voorafgaand aan de sportdag. ,,De aanmeldingenstroom kwam wat traag op gang, maar uiteindelijk doen vandaag 130 kinderen mee."

En allemaal hadden ze zin in een potje voetbal, wilden ze Robbie Roelofs - keeper van het vaandelteam van ODC - passeren tijdens het penaltytoernooi én gleden ze met grote snelheid over een met wasmiddel besmeurde buikschuifbaan. De elfjarige Joep voelt zichzelf de koning van de dag: ,,Ik ben de snelste van mijn hele groepje, óók op de stormbaan. Bovendien heb ik de meeste penalty’s gescoord en won ik met mijn team de eerste voetbalwedstrijd van het toernooi. Ik gok op een plek in de finale”, vertelt hij trots. 

BAD

Jurre (7) was zaterdagochtend al vroeg wakker: ,,Ik had er heel veel zin in, net zoveel zin als wanneer we naar de Efteling gaan”, aldus de voetballer. ,,Ik hoopte dat er een opblaasbare glijbaan zou zijn met aan het einde een bad. En dat is er, dus daar ga ik straks vanaf.”

Finn (9) houdt zich meer bezig met voetbal deze dag. ,,De eerste wedstijd ging goed. We speelden goed over, hadden acht kansen, waarvan er vijf op de paal gingen en één bal over het doel ging. Ik schoot zelf een bal op de buitenkant van de paal. De eindstand was 1-1”, aldus de analyserende voetballer.

Hoewel het tijdens Ducky Day vooral om spelplezier gaat, gingen verschillende teams er met een prijs vandoor. De meest belangrijke hiervan was de penaltybokaal, die werd gewonnen door een dolgelukkige Deen van Schaaijk. ,,Wat er door me heengaat? Heel veel blijdschap. Het geheim van mijn penalty zit in de aanloop. Ik maak daarin een schijnbeweging zodat de keeper op het verkeerde been wordt gezet.”


p Jeugd leefde zich zaterdag uit in sportpark Molenwijk tijdens Ducky Day, een jaarlijks evenement van ODC. Foto: Peter de Koning.

Jeugd kon zich zaterdag uitleven in sportpark Molenwijk tijdens Ducky Day, een dag vol activiteiten opgezet door ODC vernoemd naar de mascotte van de voetbalclub.