Gemoedelijke gildestrijd op Essche Heike


Een zilveren wisselschild van de gemeente Boxtel is jaarlijks de inzet op een verbroederingsdag van de kruisbooggilden uit Boxtel en Liempde. Zondagmiddag troffen de leden elkaar weer eens. Deze keer op het Essche Heike waar de gastheren de prijs definitief op hun zilvervest mochten spelden. 

Dat Sint-Barbara & Sint-Joris de hoofdprijs opeiste, was nog voordat de wedstrijden startten een feit. Immers, al vóór corona was het kleinood drie keer op rij gewonnen door de Boxtelaren. De gemeentetrofee wordt echter slechts eenmaal in de vijf jaar vernieuwd en dus gaven de Liempdse bezoekers zich niet zomaar gewonnen. Winand Bressers van Sint-Antonius Abt had als enige alle vijftien schoten raak. Overall presteerden de Liempdenaren echter minder; Boxtel kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd. De eindstand was 105-97.

Ook bij het jeu de boules trok de thuisclub aan het langste eind dankzij goede prestaties van José Voermans en Cor van Vught.

SPORTIEVE MIDDAG

Bij aanvang wenste burgemeester Ronald van Meygaarden de deelnemers een sportieve middag toe. Die werd besloten met een gezellig samenzijn, waarbij de Boxtelse hoofdman Guus Eltink ervoor zorgde dat de inwendige mens niets tekort kwam. 

Beide gilden kunnen wel wat nieuwe aanwas gebruiken. Belangstellenden in Boxtel kunnen informatie inwinnen via www.sintbarbarasintjorisboxtel.info. Liempdenaren kunnen zich wenden tot deken-schrijver Lina van Rijssel via e-mail: gildesintantoniusabtliempde@gmail.com.