GOEDE OPMAAT VOOR HET NK JUDO


Keira Kreijveld wint internationaal toernooi

Maar liefst 1.600 judoka's uit diverse landen streden het afgelopen weekend in Venray om podiumplaatsen. De Liempdse Keira Kreijveld won in de categorie meisjes onder de achttien, tot 57 kilogram. Een goede opmaat voor het Nederlands kampioenschap judo voor atleten tot achttien jaar. Dat is komend weekend in Den Haag.

Keira trof in haar eerste partij een Belgische tegenstandster. De Liempdse scoorde al snel een wazari met een heupworp. Ze voelde aan wat haar opponente deed, pareerde halverwege de wedstrijd een aanval en kreeg de Belgische op de grond. Ze nam haar in een houdgreep en won zo de wedstrijd met ippon.

Ook haar volgende partij won Keira met ippon. Ze nam het op tegen een Duitse die haar eerste wedstrijd rap en met succes afgerond had. De opponente zette een worp in, maar Keira nam die over. Met een worp achterover behaalde de Nederlandse vervolgens een vol punt.

Een grondgevecht tegen een tegenstander die ze nooit eerder ontmoet had, leverde Keira in haar derde wedstrijd een wazari op. De judoka's kwamen nogmaals op de grond terecht, waarna de Liempdse met een houdgreep ippon scoorde. 

FINALE

Drie gewonnen partijen betekende de finale tegen de winnaar van de andere poule. Dit bleek een lastige partij. In de reguliere tijd lieten beide vrouwen een wazari noteren. Tijd voor een verlenging dus, een zogeheten golden score. De judoka's pakten geen punten meer, maar Keira's opponent liep tegen drie straffen aan, waardoor de atlete uit Liempde aan het langste eind trok en met een gouden plak naar huis ging.