OPSTEKER VOOR SENIORENORGANISATIE


Rotaryclub Boxtel steunt
Ouderen in Regie alsnog

Normaliter houdt de Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren in juni de jaarlijkse Brabantse Heeren Rally. Maar die werd dit jaar noodgedwongen afgelast wegens te weinig aanmeldingen. De tourrit bracht dus geen geld in het laatje, maar desondanks doneert de serviceclub vijfhonderd euro aan de coƶperatie Ouderen in Regie. 

De opbrengst van de Brabantse Heeren Rally gaat jaarlijks naar twee goede doelen. Naast een lokaal initiatief in Oirschot (Running Team) stond het evenement ook in het teken van de coƶperatie Ouderen in Regie. Overigens was dat vorig jaar ook al zo. Toen kon de goede doelenrit niet doorgaan vanwege de heersende coronapandemie en werd al toegezegd dat de helft van de opbrengst van dit jaar naar het Boxtelse goede doel zou gaan. Maar recent werd de activiteit ook afgelast vanwege te weinig aanmeldingen. Desalniettemin besloot de Rotaryclub alsnog een geldbedrag te schenken: vijfhonderd euro in totaal.

 Voorzitter Kees de Waal van Ouderen in Regie is blij met het bedrag: ,,We willen dat besteden aan het organiseren van informatiebijeenkomsten", liet hij de leden weten via de periodieke nieuwsbrief van de seniorenorganisatie. Deze is voortgekomen uit de gelijknamige stichting en zet zich eveneens in om te bevorderen dat Boxtelse senioren de regie over hun eigen leven behouden.