Rob Dekker neemt afscheid van woonstichting Joost: hij gaat met pensioen. Net op een moment dat er weer een rooskleurige toekomst voor corporaties aan lijkt te komen.
Rob Dekker neemt afscheid van woonstichting Joost: hij gaat met pensioen. Net op een moment dat er weer een rooskleurige toekomst voor corporaties aan lijkt te komen. Foto: Bas van den Biggelaar.

Rob Dekker met pensioen? Je zou het niet zeggen...

Algemeen

Hij zwaait na vijftien jaar werkzaam geweest te zijn af als directeur-bestuurder bij woonstichting Joost, voorheen Sint-Joseph.  Na twee fusies, een naamswijziging en tal van projecten, neemt Rob Dekker per 1 september afscheid van Joost: hij gaat met pensioen.

,,Rob, het is de laatste keer dat we je zullen zien in de raadszaal”, klonk het tijdens een bijeenkomst van de raad op 7 juni die ging over woningbouw. De afgelopen vijftien jaar is de directeur-bestuurder al regelmatig op bezoek geweest in het gemeentehuis: niemand die ‘m niet kent. Naarstig zoekend naar samenwerking, maar ook regelmatig kritisch en ongeduldig, want waar blijven die woningen toch? ,,Als jullie willen, kunnen we morgen nog met twee bouwprojecten starten”, zei hij die bewuste 7 juni nog tegen de politici, met enige moeite om niet ongeduldig over te komen.