...ROB HAZENBERG...
...ROB HAZENBERG... Foto:

Bakkerszoon Rob Hazenberg eert ouders met stripboek over Boxtel

Algemeen

,,Een ode aan mijn ouders, zus en broers”, zo omschrijft oud-Boxtelaar Rob Hazenberk zijn stripboek ‘Het tafeltje van vrijheid’. Naar verwachting is de creatie van de zoon van Frans en Bep, die jarenlang een bakkerij in de Breukelsestraat hadden, vanaf augustus te koop. Het boek gaat over de Tweede Wereldoorlog in Boxtel en de periode erna. 

,,In eerste instantie was de strip bedoeld voor mijn familie en vrienden, dus liet ik er een stuk of vijftig drukken. Maar die vonden hem ontzettend goed en zeiden dat ik hem voor een groter publiek moest uitbrengen”, legt Hazenberg uit. 

De graphic novel verhaalt over Arthur die vlak na de bevrijding is geboren in Boxtel. Getraumatiseerd door de stilte van zijn moeder, moet hij zijn weg in het leven vonden. Rond de periode dat hij volwassen raakt, wordt Arthur opgevangen door een bakkersfamilie. Gaandeweg ontdekt hij waarom de opvoeding door zijn moeder, die zielsveel van hem bleek te houden, liep zoals die liep. Het boek is fictie, maar wel geïnspireerd op waargebeurde evenementen, personen en plaatsen. Boxtelse verzetsmen..