De bandleden van Kasba hebben intussen al een waslijst aan grote podia op hun cv staan en treden nog net zo graag op tijdens de Bazaar.
De bandleden van Kasba hebben intussen al een waslijst aan grote podia op hun cv staan en treden nog net zo graag op tijdens de Bazaar. Foto: Newr.

Een nummer 1 hit, grote podia en thuiskomen op de Bazaar

Algemeen

Ze begonnen als Marokkaanse band die moderne Noord-Afrikaanse muziek speelde. En nu, 22 jaar later, is Kasba een wereldse muziekgroep die al op grote podia stond als Lowlands, Zwarte Cross en Festival Mundial. Zondag 10 juli staat de inmiddels Marokkaans-Nederlandse band ‘gewoon’ op het multiculturele festival Bazaar in park Molenwijk. Drummer Joost Kurstjens: ,,Tegen de Bazaar kunnen we ‘nooit’ nee zeggen. In Boxtel zijn we thuis.”

,,We wilden allemaal grote podia waarop we de laatste twintig jaar optraden nogmaals beklimmen. Omdat dit niet kon vanwege corona en we daardoor tijd over hadden, zijn we muziek gaan schrijven”, vertelt Sami El Ghousli, zanger, componist en, samen met Khalid Jakhlal, oprichter van Kasba. ,,Een van de nummers die we uitgebracht hebben, is ‘Mama Walou’. Het gaat over iemand die zijn moeder vertelt blij te zijn met zijn opvoeding, maar niet begrijpt dat ze niet heeft uitgelegd hoe hard de wereld kan zijn. Een lied dat goed past bij de coronapandemie. We schreven als band nog meer nummers. Die brengen we los van elkaar uit.”