De start van de Essche Fietsdag vond plaats bij Ons Café. Dit jaar werd het evenement voor de laatste keer georganiseerd door Theo van Roosmalen. De organisatie ervan is naarstig op zoek naar opvolging.
De start van de Essche Fietsdag vond plaats bij Ons Café. Dit jaar werd het evenement voor de laatste keer georganiseerd door Theo van Roosmalen. De organisatie ervan is naarstig op zoek naar opvolging. Foto: Peter de Koning.

Ontroerende Essche Fietsdag voor afzwaaiende Theo van Roosmalen

Algemeen

,,Ik ben zeer ontroerd geraakt tijdens mijn laatste editie. Ik ben persoonlijk bedankt en veel deelnemers kwamen nog op mij af”, vertelt Theo van Roosmalen. Hij gaf ruim dertig jaar lang gestalte aan de Essche Fietsdag, zondag vond die weer plaats. De Esschenaar hoopt vurig dat het evenement ook de komende jaren wordt opgepakt.

Dankzij de deelname van circa 220 fietsende deelnemers én de sponsoring van fietsenzaak Bike Totaal Verhoeven uit Boxtel, konden in totaal vier clubs een fraai bedrag van 325 euro bijschrijven. De opbrengst gaat jaarlijks naar een goed doel en deze editie profiteerden vier plaatselijke vrijwilligersorganisaties van de Essche Fietsdag: korfbalvereniging Tovido, de jeugd van fanfare Sint-Willibrordus, het kindercarnaval van de Oggelvorsen en bouwdorp J’Esch. ,,Dat is toch een leuk bedrag voor die clubs. Het zou daarom ontzettend jammer zijn als deze activiteit zou verdwijnen: de organisatie moet blijven bestaan”, vertelde Van Roosmalen.

Maar zo benadrukt de Esschenaar: aan de opvolging wordt druk gewerkt. Mensen kunnen zich daarvoor melden bij Van Roosmalen via 06-13 69 80 65: ,,Ik zal ook alle medewerking verlenen om te zorgen dat dit de komende jaren blijft doorgaan”, aldus Van Roosmalen, die geldt als de grote aanjager van het plaatselijke fietsevent. Hij zal echter niet meer aan het roer staan en geen taken meer opnemen zoals routes uitzetten. Een gemis weten ook de fietsers die zondag op de pedalen stapten, want zij konden met volle teugen genieten van de mooie plekjes die voor hen waren uitgestippeld...

De start van de Essche Fietsdag vond plaats bij Ons Café. Dit jaar werd het evenement voor de laatste keer georganiseerd door Theo van Roosmalen. De organisatie ervan is naarstig op zoek naar opvolging.