Wijkagent Hicham Argani schroeft het historische gemeentewapen tegen het bordes van het Boxtelse gemeentehuis. Het bronzen wapen werd maandag op klaarlichte dag gestolen en snel daarna teruggevonden.
Wijkagent Hicham Argani schroeft het historische gemeentewapen tegen het bordes van het Boxtelse gemeentehuis. Het bronzen wapen werd maandag op klaarlichte dag gestolen en snel daarna teruggevonden. Foto: Marc Cleutjens.

‘Ik heb zelden zo’n curieuze diefstal meegemaakt’

Algemeen

‘Een merkwaardig verhaal.’ Zo omschrijft Hicham Argani de ietwat kolderieke diefstal van het historische wapenschild van de gemeente Boxtel. De politieagent die werkzaam is in de wijk Selissenwal en het dorp Esch vond maandag na enig speurwerk een verdachte die verantwoordelijk lijkt te zijn voor de ontvreemding van het koperen kleinood. Argani kroop een dag later in een hoogwerker om het gemeentewapen hoogstpersoonlijk terug te hangen.

Samen met een medewerker van de gemeente Boxtel liet Argani zich dinsdagmiddag omhoog takelen en volstond één stevige schroef om het ongeveer vijftien kilo wegende gemeentewapen terug te hangen. Onder goedkeurend oog van facilitair medewerker Wibe Ophof, die vanaf de Markt zag dat het een fluitje van een cent was om het gemeentewapen aan het bordes te hangen. ,,Het gemeentewapen is bij de diefstal licht beschadigd geraakt”, aldus Ophof. ,,De verf is beschadigd en het koper is wat gebogen. We vragen studenten van SintLucas of ze het gemeentewapen kunnen restaureren.”

OPMERKELIJK