Toenmalig wethouder Willie van de Langenberg wierp in november 1995 de eerste bal op het nieuwe handbalveld van HCB '92 in sportpark Munsel.
Toenmalig wethouder Willie van de Langenberg wierp in november 1995 de eerste bal op het nieuwe handbalveld van HCB '92 in sportpark Munsel. Foto: Piet van Oers.

Handbal Combinatie Boxtel ‘92 ter ziele

Algemeen

De leden van de Boxtelse handbalvereniging HCB ‘92 hebben er tijdens een buitengewone ledenvergadering in februari mee ingestemd de vereniging te ontbinden. De vereniging komt daar nu, aan het eind van het seizoen, mee naar buiten. Een nijpend gebrek aan vrijwilligers nekt de club. 30 juni eindigt de competitie, daarna wordt er niet meer gespeeld. Het bestuur handelt de komende maanden lopende zaken af.

In het jaar dat er eigenlijk feest gevierd had moeten worden wegens het dertigjarig bestaan van HCB ‘92, is de realiteit anders. De vereniging kan niet verder, vooral omdat ze er niet in slaagde voldoende vrijwilligersposten in te vullen, een probleem dat al langer speelt.

GEEN TRAINER

Daarnaast heeft corona de vereniging ook geen goed gedaan, laat het bestuur weten. Het ledenaantal liep terug en nieuwe handballers werven was lastig omdat er geen trainer te vinden was om hen de fijne kneepjes van de sport aan te leren.

Tevens werd de complete structuur binnen de vereniging opnieuw vormgegeven, om onder het motto ‘vele handen maken licht werk’ de taken evenwichtiger te verdelen. Die vele handen ontbraken echter. Het hui..