In dit gedeelte van de Baroniestraat geldt vanaf woensdag 6 juli eenrichtingverkeer. Nu komen de auto's nog uit beide richtingen. Dat zorgt in de spitsuren voor drukte en daarbuiten voor hoge snelheden.
In dit gedeelte van de Baroniestraat geldt vanaf woensdag 6 juli eenrichtingverkeer. Nu komen de auto's nog uit beide richtingen. Dat zorgt in de spitsuren voor drukte en daarbuiten voor hoge snelheden. Foto: Bas van den Biggelaar

Eenrichtingverkeer deel Baroniestraat gaat 6 juli in

Algemeen

Om de verkeersdruk in een deel van de Baroniestraat te verminderen, besloot de Boxtelse gemeenteraad in december tijdelijk eenrichtingverkeer in te stellen vanaf de kruising Tongersestraat - Van Hornstraat tot aan de kruising Baroniestraat – Annastraat. Vanaf woensdag 6 juli is dit van kracht.

Gemotoriseerd verkeer mag vanaf dat moment nog wel vanaf bedrijventerrein Ladonk via de Baroniestraat richting het centrum rijden, maar omgekeerd niet meer. De maatregel geldt tot de sluiting van de dubbele spoorwegovergang in de Tongersestraat. Boxtel vermoedt dat die in 2026 dichtgaat, maar of die verwachting uitkomt, is allerminst zeker.

Minder verkeer in de Baroniestraat betekent meer auto’s elders. In de Van Hornstraat en de Stenen Kamer klonken de afgelopen maanden al verontruste geluiden over de toenemende drukte daar. De gemeente adviseert automobilisten die richting Ladonk of Oisterwijk en Haaren willen rijden, de Eindhovenseweg te nemen.