De jaarlijkse galastoet van het Jacob-Roelandslyceum trok weer door de straten van Boxtel. Niets kon de havisten en vwo'ers ervan weerhouden plezier te hebben, zelfs een flinke bui niet.
De jaarlijkse galastoet van het Jacob-Roelandslyceum trok weer door de straten van Boxtel. Niets kon de havisten en vwo'ers ervan weerhouden plezier te hebben, zelfs een flinke bui niet. Foto: Peter de Koning.

Buitje deert feestvierende afgestudeerden niet

Algemeen

Terwijl de afgestudeerde havisten en vwo’ers prachtig waren uitgedost, moesten ze gisteravond een zomerse bui trotseren op weg naar hun gala. Toch kon niemand een chagrijnig gezicht ontdekken: het plezier spatte er vanaf. De stoet toonde zoals gebruikelijk weer diverse creatieve vervoersmiddelen die naar het festijn trokken op het Jacob-Roelandslyceum.

Paarden, Porsches, veel paraplu’s, de ‘stoomtrein’ die ook wel eens in Liempde wordt ingezet en zelfs twee boten. De afzwaaiende scholieren zijn de voorbije maanden naarstig op zoek geweest naar het meest gave of originele vervoersmiddel om bij hun gala aan de Konijnshoolsedreef te arriveren. Tijdens de stortbui kwamen de paraplu’s al snel tevoorschijn en gingen de daken er bij diverse cabrio’s weer op. De vrolijke grijnzen op de smoelen van de afzwaaiers bleven echter hetzelfde. ,,Op de foto? Ja, wacht op mij!”, zegt een van de leden uit de groep meiden die op de passagiersstoel van een Volkswagen T2-busje zat. Halsoverkop schiet ze naar achter om zich bij haar eveneens galawaardig geklede vriendinnen te voegen. ,,Mogen we de foto even ..