De vuurput voor Het Wapen van Liempde werd weer ontstoken vanwege de avond voor nieuwe inwoners van Dorpsberaad Liempde.
De vuurput voor Het Wapen van Liempde werd weer ontstoken vanwege de avond voor nieuwe inwoners van Dorpsberaad Liempde. Foto: Peter de Koning.

‘We kwamen in Liempde en waren meteen verkocht’

Algemeen

Iedereen begroet elkaar hier op straat, jong en oud. Het is ‘houdoe’ en geen ‘haut-oe’. En vrijwilligerswerk hoort er toch een beetje bij. Wijkwethouder Hans Heesen van de gemeente Boxtel gaf vrijdagavond in De Serenade een korte introductie ‘Liempde’ tijdens de welkomstavond voor nieuwe inwoners. Hoewel, nieuw...

Sommige inwoners wonen inmiddels al een kleine drie jaar in het dorp. Anderen wat korter, zoals Marga en haar partner Johan Derckx die afgelopen jaar hun nieuwe woning in de pastorietuin betrokken. ,,We hebben inmiddels al aardig wat plekjes bezocht. Ook dankzij onze ‘gids’ Arnold van den Broek (tevens voorzitter van heemkundestichting Kèk Liemt - red.): die zijn we al vaak tegen het lijf gelopen”, lacht Marga. Het stel verhuisde naar Noorwegen, maar keerde terug naar Brabant vanwege de coronapandemie. ,,We wilden ons een beetje centraal in Nederland vestigen en waren na één bezoekje aan Liempde meteen verkocht.” Johan: ,,Ik ben aan de slag gegaan bij basisschool De Hobbendonken en wilde graag kunnen fietsen naar mijn werk. Nu trap ik ie..