Babs van den Anker (links) van JCI Dommelland en Femke Lagerweij van Met je Hart tonen de wenskaarten die lokale kunstenaars ontwierpen voor de actie.
Babs van den Anker (links) van JCI Dommelland en Femke Lagerweij van Met je Hart tonen de wenskaarten die lokale kunstenaars ontwierpen voor de actie. Foto: Linda van de Wiel.

ACTIE JCI DOMMELLAND TEN BATE VAN UITJES OUDEREN


'Met je hart' krijgt gift van 1.530 euro

LINDA VAN DE WIEL


JCI Dommelland zet zich elk jaar in voor een goed doel. De netwerkclub voor jonge ondernemers én ondernemende mensen doet dit op verschillende manieren en voor een steeds wisselend goed doel. Dit keer werd gekozen voor stichting Met je hart. Hoe? Door de verkoop van kaarten, ontworpen door Boxtelse kunstenaars. De opbrengst werd dinsdag bekend gemaakt bij Lunch bij Trots.

,,Tijdens de coronapandemie konden mensen elkaar niet opzoeken. Vooral ouderen vereenzaamden toen. Wij kwamen met het idee kaarten te laten ontwerpen. Want dat je elkaar niet kunt opzoeken, betekent niet dat je geen kaartjes kunt versturen”, vertelt Babs van den Anker van JCI Dommelland. De netwerkclub vond vier kunstenaars bereid een kaart te ontwerpen: graffitiartiest Mitch Koningstein, kunstschilder Ad Verstijnen én ontwerpers Caroline van Pelt en Brigitte van Vrede. ,,Zij deden dit allemaal belangeloos. Wij verkochten de kaarten in setjes van vier én de opbrengst is 1.530 euro”, aldus een enthousiaste Van den Anker. 

UITJES AANBIEDEN

Ook Femke Lagerweij van Met je hart is enthousiast over het mooie bedrag dat JCI Dommelland voor de stichting ophaalde. ,,Wij zijn afhankelijk van donaties en met dit bedrag kunnen we weer verschillende uitjes voor ouderen organiseren. Het is ons streven elke vier tot zes weken een uitstapje aan te bieden”, vertelt ze. ,,Onze uitjes vinden overigens niet alleen plaats in de horeca. Binnenkort gaan we naar spiegeltent Bon Salon (in kasteeltuin Stapelen - red.) en later dit jaar gaan we op uitnodiging naar de boerderij van onze ambassadeur Dorien Habraken.”

GOED VERZORGDE LUNCH

De ouderen zelf genieten ook van de uitstapjes. Enkelen van hen waren gisteren ook aanwezig tijdens de goed verzorgde lunch. Een van hen is Gerrie Stings: ,,Ik neem vaker deel aan de activiteiten van Met je hart. Er wordt altijd goed voor ons gezorgd. Toen we vanwege corona niet naar buiten konden, werden zelfs lunchpakketjes thuis bezorgd.” 

Ook Ria Karnebeek ontving thuis zo'n verrassingspakket vol lekkers. ,,Maar ik ben blij dat we nu weer de deur uit kunnen. Mijn kinderen en kleinkinderen hebben het allemaal druk, dus ik word altijd graag opgehaald. Het is leuk onder de mensen te zijn. Maar ik kan mezelf ook goed bezighouden hoor.”