DVG WINT ONDANKS EIGEN GOAL

Liempdenaren pakken drie belangrijke punten

Voor elftallen die in de lagere regionen op de ranglijst verkeren, telt ieder punt. Spelers en supporters waren dan ook blij met de overwinning die nummer elf DVG zondag in Oss boekte tegen Margriet.

De Liempdenaren kwamen in de eerste helft nog wel achter te staan, door eigen toedoen. Morris Landman, speler van Margriet, gaf een voorzet vanaf rechts. Hij vond niemand van zijn eigen team in het strafschopgebied. Wel was daar DVG-verdediger Teun Welvaarts. Hij wilde de bal wegrossen, maar raakte hem verkeerd, waardoor de leren knikker met een vreemde boog richting het eigen doel vloog. Doelman Faes verkeek zich op de zwabberbal.

De gasten lieten het hoofd niet hangen. Met snelle uitvallen zorgden ze voor dreiging. De defensie van de thuisploeg liet zich tot twee keer toe op rechts in de luren leggen. Bas van Houtum en Jurre van Vechel scoorden namens DVG.

LANGE BAL

De bezoekers waren in de tweede helft amper sterker dan de Ossenaren, die naarstig naar kansen zochten. In de laatste minuten speelde Margriet alles of niets en liet de Liempdenaren veel ruimte. Een lange bal vanuit de verdediging richting DVG-invaller Dirk Melis bleek voldoende voor de 1-3.

In de derde klasse C is de titelstrijd al gelopen. Schijndel werd zondag met een overwinning op DSC kampioen. Onderin is het spannend. Vier ploegen maken nog kans om in de nacompetitie terecht te komen. DVG is er daar een van. De Liempdenaren kunnen zich zondag thuis veilig spelen tegen Alem, de wedstrijd begint om 14.30 uur.