VROUWEN ZONDER KEEPSTER KANSLOOS

Hockeyers MEP maken nog kans op tweede plek

De mannen van MEP klopten zondag in Valkenswaard nummer vier HOD met 0-1. Daardoor zijn de Boxtelaren zeker van plaats drie en ze hebben zelfs nog een kleine kans op plek twee. De Boxtelse vrouwen verloren zondag kansloos met 5-0. Eveneens uit bij HOD, dat koploper is.

Een aparte wedstrijd. Zo omschreef coach Rein Scheenstra het duel van afgelopen zondag. De lijstaanvoerder was zeker beter dan zijn ploeg, maar de zege viel veel te hoog uit. Door een blessure van keepster Fleur van Haaren moest MEP het grootste gedeelte van de wedstrijd zonder doelvrouw spelen en daardoor was er sprake van een ongelijke strijd. De aanstaande kampioen maakte gretig gebruik van dit buitenkansje. Na een 3-0 ruststand liep HOD soepel uit naar 5-0.

De gasten speelden niet slecht, boden goed tegenstand en creƫerden zelfs de nodige kansen. Maar zonder keepster ben je in het moderne hockey, zeker tegen een sterkere ploeg, volslagen kansloos. Zondag staat voor de Boxtelse vrouwen de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, thuis tegen Hopbel uit Schijndel. Het linker rijtje is niet meer haalbaar, maar coach Scheenstra gaat voor plaats zeven. Afslag zondag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

MANNEN

De mannen van MEP hadden zondag in Valkenswaard meer balbezit en waren de betere ploeg. Sjoerd Verzijden beloonde het Boxtelse overwicht door een fraaie treffer uit een backhandschot: 0-1. In het begin van de tweede helft ging HOD op jacht naar de gelijkmaker en kenden de bezoekers een mindere fase met onnodig balverlies en groene kaarten. Maar in het laatste kwart was het opnieuw MEP dat de klok sloeg. Het team kreeg meer kansen en ook meer corners, maar verdere treffers bleven uit. Coach Jaro van Eekelen was vooral opgetogen over het feit dat zijn ploeg nu eens een keer het laatste kwart niet wegzakte. Weer een nieuwe fase in het leerproces van zijn jonge equipe.

Door het verlies van Eindhoven zondag hebben de Boxtelaren nog een kleine kans op plaats twee die recht geeft op de play-offs. Ze moeten dan zondag in de laatste competitieronde thuis winnen van Basko uit Veldhoven en Eindhoven moet dan verliezen bij Geel Zwart In Veghel. Daar komt bij dat de Eindhovenaren vrijdag ook nog een zware bekerwedstrijd moeten afwerken tegen Oss. Misschien wordt het dus nog spannend zondag. Afslag in sportpark Molenwijk zondag om 14.45 uur.