Bente Vermeer (links) speelt volgend seizoen bij de vrouwen van Jong PSV in Eindhoven. Evy van Griensven (midden) en Annabelle Carroll verruilen ODC voor de vrouwenafdeling van KRC Genk in België.
Bente Vermeer (links) speelt volgend seizoen bij de vrouwen van Jong PSV in Eindhoven. Evy van Griensven (midden) en Annabelle Carroll verruilen ODC voor de vrouwenafdeling van KRC Genk in België. Foto: Marc Cleutjens.

VOETBALAVONTUUR LONKT VOOR DRIETAL

Transfer ODC-meiden naar PSV en KRC Genk

MARC CLEUTJENS

ODC neemt binnenkort afscheid van drie getalenteerde voetbalmeiden uit Boxtel. Bente Vermeer (16) maakt de overstap naar PSV in Eindhoven, de club waar ze al traint. Evy van Griensven (15) en Annabelle Carroll (15) hebben vorige week een contract getekend bij de Belgische topper Koninklijke Racing Club Genk waar ze gaan spelen bij de beloften en stiekem rekenen op speeltijd in het eerste vrouwenelftal.

Bente speelt al sinds de kidsclub bij ODC en doorliep alle jeugdelftallen waarin ze altijd samenspeelde met jongens. Dit seizoen speelt ze haar wedstrijden in JO16-1, maar traint ze bij PSV. Ook speelde ze in 2021 al een interland met Oranje -16; België kreeg klop met 7-0. ,,Toen PSV me uitnodigde, heb ik gekozen voor een studie aan het Sint-Joriscollege in Eindhoven”, vertelt de verdedigende middenvelder. ,,Ik volg alle trainingen bij PSV en die worden tegenover de school op de velden van SV Tivoli gehouden. Lekker makkelijk.”

In de zomer stapt Bente definitief over naar PSV waar ze deel gaat uitmaken van de vrouwenselectie van Jong PSV en een driejarige opleiding gaat volgen. ,,Naast de drie veld- en twee krachttrainingen die ik nu elke week volg, komt er een extra training bij”, zegt ze. ,,Daarnaast ga ik ook bij PSV voetballen en kom ik dus niet meer in actie voor ODC. Ik zal de club best missen hoor, maar ik kijk ook uit naar de wedstrijden op De Herdgang en alle trainingen die ik met de meiden ga volgen. Ik ken al veel speelsters dus het voelt goed om deze stap te zetten.”

CARRIÈRE MAKEN

Evy en Annabelle volgden samen dezelfde voetbalroute voordat ze drie jaar geleden bij ODC terecht kwamen. Na een verblijf bij RKSV Boxtel koos het tweetal voor OJC Rosmalen; één seizoen later volgde de overstap naar de tricolores. ,,Ik speel nu in JO15-1 en ben net als Bente verdedigende middenvelder”, vertelt Evy. ,,Omdat ik graag carrière wil maken in het vrouwenvoetbal en er niet zoveel Nederlandse clubs in deze regio zijn, heb ik zelf contact opgenomen met KRC Genk. Na twee proeftrainingen boden ze me een contract voor één seizoen aan.”

Annabelle - nu als centrale verdediger actief in JO16-1 - speelde zich in de kijker van een scout van de club die in 1988 ontstond uit een fusie van Waterschei en Winterslag. ,,We worden gehaald voor de toekomst van het vrouwenvoetbal in Genk”, licht Annabelle de dubbele transfer toe. ,,Evy en ik gaan spelen bij de beloften, maar trainen ook mee met de vrouwen van het eerste elftal. We spelen elke week een wedstrijd: bij de beloften of misschien wel in het eerste. KRC Genk heeft grootse plannen en het zou mooi zijn als wij daarin een rol gaan spelen.”

PENDELEN

Het overstap naar België heeft gevolgen voor het leven van Evy en Annabelle. Evy zit momenteel in 5 vwo op het Rodenborch College in Rosmalen en gaat komend seizoen op maandag, dinsdag en donderdag op en neer pendelen naar haar club om te trainen. Op vrijdagavond of zaterdagmiddag worden de wedstrijden gespeeld, dus ook dan rijdt de familie Van Griensven naar Genk. En datzelfde gaat de in Ierland gewortelde familie Carroll doen. ,,Ik ga volgend jaar naar het havo-examenjaar op het Jacob-Roelandslyceum, dus ik moet school en voetbal op een slimme manier gaan combineren”, weet Annabelle.

Sinds de meiden én hun clubs de overstap naar PSV en KRC Genk op sociale media hebben gedeeld, regent het felicitaties en andere leuke reacties. ,,Onze vriendinnen zijn echt supertrots”, lachen Evy en Annabelle. De grootste wens van het drietal: ,,Lekker trainen en vooral zoveel mogelijk wedstrijden op het hoogste niveau spelen”, zegt Bente.



p Bente Vermeer (links) speelt volgend seizoen bij de vrouwen van Jong PSV in Eindhoven. Evy van Griensven (midden) en Annabelle Carroll verruilen ODC voor de vrouwenafdeling van KRC Genk in België. Foto: Marc Cleutjens.