Het clubkampioenschap bij Taverbo in de accommodatie aan de Voetboog stond zaterdag garant voor oogstrelend tafeltennis.
Het clubkampioenschap bij Taverbo in de accommodatie aan de Voetboog stond zaterdag garant voor oogstrelend tafeltennis. Foto: Eigen collectie.

CLUBTOPPERS TONEN TOPNIVEAU

Titelstrijd Taverbo met oogstrelend tafeltennis  

Het clubkampioenschap van de Boxtelse vereniging Taverbo mondde zaterdag uit in een reclame voor de tafeltennissport. De twee topfavorieten Johan van den Nieuwenhuizen en Bram Bakker, die samen in het eerste team op landelijk niveau acteren, troffen elkaar in de finale. Het werd respectievelijk 3-1. Bij de jeugd ging de titel naar Lotte Schets.

Het toernooi vormde een heerlijk toetje van het seizoen, een traktatie voor de liefhebbers van de snelle sport met batje en balletje.

In de A-groep, voor spelers die uitkomen in de tweede klasse of hoger, gingen alle hooggeplaatste tafeltennissers relatief eenvoudig door naar de kwartfinale. Daarin werd het beduidend spannender maar ook in de knock-outfase kwamen de favorieten bovendrijven. Van den Nieuwenhuizen en Bakker gingen uitmaken wie een jaar lang de beste van de Boxtelse tafeltennisclub genoemd mag worden. En zij maakten er een schitterend duel van waarbij de ene rally nog fraaier was dan de andere. De toeschouwers genoten van tafeltennis op topniveau en klapten hun handen stuk bij het zien van zoveel fraai spel. Hoewel het een wedstrijd was die geen verliezer verdiende, moest Bakker uiteindelijk toch met 3-1 zijn meerdere erkennen in zijn ploeggenoot, die bij zijn eerste deelname direct de titel opeiste.

FAMILIE SCHETS

Ook in de B-groep werd er fel gestreden om de prijzen, door de tafeltennissers die uitkomen in de derde klasse of lager. De titel werd een prooi voor Thomas Schets. Hij won met 3-1 van Bart Bolwijn die genoegen moest nemen met plek twee. Voor de familie Schets was het zaterdag dubbel feest, want dochter Lotte mag zich het komende jaar clubkampioene bij de jeugd noemen. Zij kwam na de meerkamp als beste uit de bus. Tijdens het nationaal kampioenschap in Groesbeek was het talent onlangs ook al succesvol.