Athletic Champs trok zaterdag bijna tweehonderd jonge atleten naar het thuishonk van de Boxtelse atletiekvereniging Marvel; sportpark Den Wielakker aan de Voetboog.
Athletic Champs trok zaterdag bijna tweehonderd jonge atleten naar het thuishonk van de Boxtelse atletiekvereniging Marvel; sportpark Den Wielakker aan de Voetboog. Foto: Eigen collectie.

MARVEL ONTVANGT TIENTALLEN PUPILLEN

Jonge atleten massaal naar Athletic Champs

De Boxtelse atletiekvereniging Marvel ontving zaterdag 21 mei een flinke groep enthousiaste atleten. Liefst 183 pupillen uit de regio verdeeld over 21 teams waren actief op de atletiekbaan in sportpark Den Wielakker.

Op een speelse manier maakten de kids kennis met 'de moeder der sporten'. Ouders mochten mee het veld op om te helpen. Zij zagen van dichtbij dat hun kinderen op verschillende onderdelen in actie kwamen. Zoals vortexwerpen, zeg maar een soort voorbereiding op het speerwerpen. Ook konden de deelnemers medicijnbalstoten, slingeren met een kunststof discus en horden lopen. 

TEAMPRESTATIE

Elke onderdeel duurde twintig minuten waarbij de kinderen niet tegen elkaar streden, maar probeerden om hun beste prestatie telkens te verbeteren. Na zes wedstrijden telde uiteindelijk de teamprestatie. 

Wie Athletic Champs heeft gemist en toch wil ervaren wat de sport inhoudt, is welkom tijdens de training op woensdag tussen 18.00 en 19.00 uur of op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur op sportpark Den Wielakker aan De Voetboog 24. Een kind mag een maand lang gratis meetrainen om te bekijken of het bevalt.


p Athletic Champs trok zaterdag bijna tweehonderd jonge atleten naar het thuishonk van de Boxtelse atletiekvereniging Marvel; sportpark Den Wielakker aan de Voetboog. Foto: eigen collectie.


Athletic Champs trok zaterdag bijna tweehonderd jonge atleten naar het thuishonk van de Boxtelse atletiekvereniging Marvel; sportpark Den Wielakker aan de Voetboog.