De Boxtelse Inge van Geel was zondag blij als een kind. Mede dankzij haar shutout won Ducks/Gryphons de tweede ontmoeting met Cheetahs.
De Boxtelse Inge van Geel was zondag blij als een kind. Mede dankzij haar shutout won Ducks/Gryphons de tweede ontmoeting met Cheetahs. Foto: eigen collectie.

SOFTBALLERS REVANCHEREN ZICH NA FLINKE NEDERLAAG


Boxtelse pitcher Ducks houdt de nul

Een shutout, oftewel als pitcher de nul houden gedurende de hele wedstrijd. Dit kunstje flikte de Boxtelse softbalspeelster Inge van Geel zondag. Geen van de slagvrouwen van Cheetahs uit Beek lukte het om te scoren tijdens het tweede duel in de dubbele ontmoeting met Ducks/Gryphons.

Opmerkelijk was dat de combinatieploeg uit Boxtel en Rosmalen de eerste wedstrijd op diezelfde dag nog onderuit gingen tegen Cheetahs. Het werd 1-11 in sportpark Den Wielakker. Al in de openingsfase kregen de slagvrouwen van Cheetahs grip op de pitcher van Ducks. Zij scoorden in de eerste inning zes punten. De speelsters van Ducks/Gryphons verloren op hun beurt de slagbeurt na drie snelle nullen.

In het tweede bedrijf herpakten de gastvrouwen zich door ook weer vlot aan slag te komen zonder tegentreffers. Dit keer noteerden zij wel een honkslag. De klap van Marthe Schriemer leidde echter niet tot een punt.

De defensie van de thuisploeg werd vervolgens opnieuw gekraakt door Cheetahs: uit alle honkslagen maakten de gasten vijf punten. Aan slag begon Ducks/Gryphons sterk dankzij een run van Petra Severijnen. Net als Nikki van Nes die daarmee Severijnen in stelling bracht om de thuisplaat te bereiken. In de vierde en laatste inning was de defensie van Ducks/Gryphons weer op orde, maar aan slag konden de vrouwen geen potten breken, ook niet na een honkslag van Linda Hanegraaf. Door de zogeheten mercy rule was de wedstrijd voortijdig ten einde: 1-11.

WEDSTRIJDBAL

Het tweede duel was compleet anders. Van Nes maakte na een tweehonkslag het openingspunt. Cheetahs wist zich gedurende de rest van de pot geen raad met de Boxtelse pitcher Van Geel. Zij werd daarbij gesteund door sterk veldspel van haar ploeggenoten. Hoewel het thuisteam niet meer scoorde, werd Cheetahs ook geen enkele kans gegund. De zogeheten shutout door Van Geel leverde haar een eervol moment op: zij kreeg na het duel de wedstrijdbal. 

De honkballers van Ducks speelden zondag een thriller in Vlaardingen tegen Holy. Nadat de Boxtelaren een punt scoorden in de eerste inning, kwamen ze er offensief niet meer aan te pas: scoringskansen bleven onbenut, slagen waren te wild en er werd niet geprofiteerd van het defensief onvermogen van de tegenstander. 

Werper Max Denteneer daarentegen onderscheidde zich. Tijdens zijn acht innings hield hij de gastheren nog een aantal keren van scoren af. Toch liep de achterstand tot en met de zesde inning op naar 5-1. Aan slag haalden de bezoekers de schade in door twee punten te scoren na honkslagen van Bram van der Horst en Denteneer die ook aanvallend zijn mannetje stond. Twee innings later kwamen de heren van Ducks zelfs op voorsprong, mede door een homerun van Remco van Nistelrooij. 

Holy sleepte echter een verlening uit het vuur. Daarin stokte de productie van Ducks. En als je zelf niet scoort... juist: Vlaardingen maakte in de elfde inning het winnende punt. Eindstand: 7-6.


Uitslag zaterdag 21 mei

Ducks HB U21-1 - Sunville Tigers        17-2

Uitslagen zondag 22 mei

Ducks DS2 - Maastricht DS1        20-7

Nuenen H2 - Ducks H2        2-16

Ducks/Gryphons DS1 - Cheetahs DS1        1-11

Ducks/Gryphons DS1 - Cheetahs DS1        1-0

Holy H1 - Ducks H1        7-6

Programma zaterdag 28 mei

Zwijndrecht - Ducks/Gryphons DS1        12:00

Zwijndrecht - Ducks/Gryphons DS1        14:10

Ducks HB U21-1 - Nuenen HB U21-2        14:00

Programma zondag 21 mei

Ducks DS2 - Cheetahs DS2        11:00

Ducks H2 - Houten Dragons H2        11:00

Wombats H1 - Ducks H1        14:30