Youri en Claudia van Alem uit Veldhoven exploiteren sinds maart supermarkt Plus aan de Van Beekstraat in de Boxtelse wijk Selissenwal.
Youri en Claudia van Alem uit Veldhoven exploiteren sinds maart supermarkt Plus aan de Van Beekstraat in de Boxtelse wijk Selissenwal. Foto: Bas van den Biggelaar.

SUPERMARKT WIL BEWONERS NIEUWE WIJK AAN ZICH BINDEN

Heem van Selis wacht Plus-ontbijtje

LINDA VAN DE WIEL

De bewoners van de in aanbouw zijnde Boxtelse wijk Heem van Selis boffen maar. Allemaal ontvangen ze een juten tas met daarin een tegoedbon voor een gratis ontbijt. De actie komt uit de koker van Youri (32) en Claudia (31) van Alem (foto boven). De nieuwe eigenaars van supermarkt Plus heten de bewoners daarmee welkom. 

Het is acht weken geleden dat Youri en Claudia Plus Van der Horst overnamen van Ronald van der Horst. Een grote stap voor het jonge echtpaar uit Veldhoven. ,,Maar”, zo vertelde Claudia eerder in Brabants Centrum, ,,we werken allebei al sinds we zestien jaar zijn in verschillende locaties van Plus, dus samen hebben we dus ruim dertig jaar ervaring.” Deze ervaring nemen ze mee naar de supermarkt in de wijk Selissenwal. ,,Omdat we ook nieuwe bezoekers willen laten kennismaken met onze winkel, bedachten Claudia en ik deze actie”, vertelt een enthousiaste Youri. Claudia vult aan: ,,En de actie duurt nog wel even, want we bieden de ontbijtjes per straat aan. En de bouw is de komende jaren nog wel aan de gang. Wat er in de ontbijttas zit? Allemaal lekkers, zoals eieren, afbakbroodjes jam én jus d'orange.”

De ontbijtactie is een van de vele ideeën van het ondernemende koppel. Claudia: ,,We hebben de afgelopen weken een aantal kleine veranderingen in de winkel aangebracht. De groenten- en fruitafdeling is anders vormgegeven en er is een aantal schappen weg.” Youri: ,,We hebben hierdoor meer overzicht, rust en ruimte in de winkel. En precies dat willen we creëren.”

Het tweetal heeft nog meer ambities: ,,We willen een zelfscansysteem en uiteindelijk een flinke verbouwing waarin we de hele winkel aanpakken, om die toekomstbestendig te maken voor de klant én voor ons”, vertelt Youri. ,,De komende tijd houden we ons bezig met het leren kennen van de mensen die bij ons werken en de klanten. We willen zichtbaar zijn en mogen door iedereen aangesproken worden voor een vraag of een praatje. We hopen met de ontbijtactie nieuwe klanten te zien die we kunnen leren kennen. Dat wordt met tachtig medewerkers en gemiddeld veertienduizend klanten per week onze eerste uitdaging.” Foto: Bas van den Biggelaar.

Youri en Claudia van Alem uit Veldhoven exploiteren sinds maart supermarkt Plus aan de Van Beekstraat in de Boxtelse wijk Selissenwal.