De vijf jubilerende juffen van de Angelaschool. Van links naar rechts Yvonne Dekkers, Corina van Pelt, Mirella van Lier, Neeltje Prinsen en Wendy de Haan.
De vijf jubilerende juffen van de Angelaschool. Van links naar rechts Yvonne Dekkers, Corina van Pelt, Mirella van Lier, Neeltje Prinsen en Wendy de Haan. Foto:

LEERKRACHTEN ANGELASCHOOL VIEREN ZILVEREN JUBILEUM

‘Wat ons verenigt? Het Angela-gevoel!’


MARC CLEUTJENS


De appgroep Jubilarissen draait overuren. Er gaat geen dag voorbij of Yvonne Dekkers, Corina van Pelt, Mirella van Lier, Neeltje Prinsen en Wendy de Haan  delen chatberichtjes over de viering van vijfmaal 25 onderwijsjaren op de Angelaschool. Welke liedjes horen in de playlist van het feestje in café D’n Boer? Trakteren we onze leerlingen op ijsjes of tompouces? Gaan we samen lunchen en zo ja, wanneer?

Ze horen het niet zo graag, maar samen staan Yvonne, Mirella, Wendy, Corina en Neeltje 125 jaar voor de klas op de school die ‘pas’ 114 jaar bestaat. Sterker nog, samen tikken ze 130 aan omdat Yvonne en Mirella al in 2020 de zilveren status bereikten, Wendy vorig jaar jubileerde en Corina en Neeltje de mijlpaal dit jaar bereikten. ,,Nu de coronapandemie achter ons ligt, vieren we daarom met z’n vijven feest”, vertelt onderbouwcoördinator Wendy, die ook lesgeeft in groep 1/2E.

Een vet feest gaat het zeker worden in het café aan de Corpus op 29 mei (lees elders op deze pagina). ,,Natuurlijk zijn we via het onderwijs met elkaar verbonden”, zegt Mirella (groep 1/2A). ,,Maar er is veel meer dat ons bindt. We vormen met alle collega’s een hecht en gezellig team dat samen veel activiteiten onderneemt.” Onderwijsassistent Corina, die onder meer taalondersteuning biedt in de groepen 1, 2 en 3, knikt: ,,Samen zijn we juf, maar zijn we ook mens en staan we voor elkaar klaar. We delen lief en leed.”

WALKING DINNER

Neeltje (groep 1/2B) somt alle festiviteiten op waaraan ze jaarlijks met bijna alle collega’s deelneemt. ,,We vieren carnaval en drinken een pilsje om de zomervakantie in te luiden. Regelmatig gaan we een weekendje weg naar Zeeland of zien we elkaar op feestjes. We doen als team mee aan De Bokselse Kwis en hebben laatst een walking dinner gehouden.”

,,We voelen ons verenigd en dat noem ik het Angela-gevoel”, zegt Wendy. Yvonne (groep 3B) vult aan dat dit er waarschijnlijk toe bijdraagt dat de vijf jubilerende juffen zo honkvast zijn. ,,We hebben allemaal ons plekje gevonden en voelen ons hier thuis. Er is zoveel meer dan alleen onderwijs dat ons verenigt. Er is een songfestivalclubje, sommige collega’s gaan samen naar het theater, anderen trainen bij atletiekvereniging Marvel.”

DIGITALISERING

De grootste verandering die de Angelaschool de afgelopen 25 jaar heeft doorgemaakt, is volgens de vijf jubilarissen de digitalisering. ,,De computer en internet zijn niet meer weg te denken. Als de stroom uitvalt, merk je pas hoe afhankelijk je bent”, vertelt Yvonne, die verwijst naar de storing die enkele weken terug heel de gemeente Boxtel trof. ,,Natuurlijk lukt het met improviseren ook dan om les te geven. Maar het digibord kun je niet gebruiken en digitaal rekenen is onmogelijk.”

Trots zijn Yvonne, Mirella, Wendy, Corina en Neeltje op de dit jaar geopende Angela eXperience. ,,In de Werkplaats, de Ontdekplek, het Atelier, Studio 41 en straks het Labyrint kunnen leerlingen uitblinken”, vindt Mirella. Het vijftal, dat lesgeeft in de onderbouw zegt grinnikend dat de Angela eXperience in wezen voortborduurt op het onderwijs dat ze samen al meer dan 125 jaar aanbieden in de groepen 1 en 2. ,,Kleuters zijn namelijk altijd handelend en onderzoekend bezig.”


p De vijf jubilerende juffen van de Angelaschool. Vlnr: Yvonne Dekkers, Corina van Pelt, Mirella van Lier, Neeltje Prinsen en Wendy de Haan. Foto: Peter de Koning.