FESTIVAL MAAKT ARTIESTEN BEKEND


Veel muziek op Bazaar in wandelpark Molenwijk

Park Molenwijk vormt zondag 10 juli het fraaie decor voor het multiculturele festival Bazaar in Boxtel. Dat beleeft zijn vierde lustrum. Bezoekers kunnen traditiegetrouw rekenen op de lekkerste culinaire gerechtjes uit diverse buitenlandse keukens, kraampjes vol leuke hebbedingetjes én muziek. Veel muziek. 

Eind maart lichtte de organiserende stichting al een tipje van de sluier op als gaat om de artiesten die optreden tijdens de Bazaar. De Nederlands-Marokkaanse muziekformatie Kasba is sinds jaar en dag de huisband van Bazaar Boxtel. Het publiek krijgt uptempo nummers voorgeschoteld waarin bongo's, lijsttrommels en zelfs blaasmuziek een prominente plek krijgen.

LEVEN OP STRAAT

Franstalige nummers die uit het leven gegrepen zijn. Die vertolkt de Vlaamse band Café Con Leche uit Gent. De liedjes gaan over thema's als vreugde en het leven op straat. De formatie geeft een moderne draai aan de accordeon, schalt met de trompet en brengt zeer dansbare muziek op de planken.

Wie in Boxtel kent de band van de Angelaschool nou niet? Ooit opgezet door kartrekker en leerkracht Abel Adams, treden de kinderen van Angela's Project onbevreesd op. Het publiek kan zich opmaken voor een enthousiaste club die dikwijls pop- en ook rockmuziek covert.

Met duidelijke Latijnse maar zeker ook Noord-Afrikaanse invloeden, rijgt Solo Moderna (het alter ego van Tilburger Bas Voorn) de nummers aaneen. Een belangrijke stijl is cumbia, een muziek- en dansvorm ontstaan aan de Colombiaanse kust. Voorn treedt tijdens de Bazaar ook op met Radio Ribbelbuis. Wat deze formatie aan klanken naar Boxtel zal brengen, is ook voor de organisatie nog een mysterie. De eigenaardige bandnaam maakt nieuwsgierig...

MODERN MOLUKS

Jambo Afrika is een muziek- en dansorganisatie, die in 2000 werd opgericht door Alfred Quenum, oorspronkelijk uit het West-Afrikaanse land Benin, en zijn Brabantse partner Mirjam. Het duo werkt samen met West-Afrikaanse artiesten die ritmische percussie en dans naar Boxtel brengen.

Warisan Maluku bestaat uit nazaten van Molukkers en Indische Nederlanders en vertolkt traditionele muziek van de Indonesische eilandengroep in een modern jasje. 

De broers Barend (sitar) en Maarten Tromp (dj) vormen BMI Goes India en stonden al op verschillende grote festivals. Zij mixen Indiase muziek tot een psychedelische, elektronische mix. Zelf omschrijven ze het als 'Ravi Shankar die de Chemical Brothers ontmoet'.