Een hek en het bijbehorende bord zorgden dinsdagochtend voor verwarring bij Boxtelse treinreizigers die hun fiets in de stalling naast het station parkeren.
Een hek en het bijbehorende bord zorgden dinsdagochtend voor verwarring bij Boxtelse treinreizigers die hun fiets in de stalling naast het station parkeren. Foto: Bas van den Biggelaar

Fietsenstalling station vervalt? Tekst zorgt voor verwarring

Algemeen

‘Stalling vervalt, hier geen fietsen plaatsen’. Die tekst op een bord en de afsluiting van een deel van de fietsenstalling bij het Boxtelse NS-station zorgde dinsdag voor verwarring bij reizigers. De gemeente Boxtel en NS verwezen naar elkaar, maar ProRail bleek uiteindelijk de ‘schuldige’. ,,Bord is ongelukkig gekozen...”

Een oplettende lezer tipte de redactie van deze krant over de mogelijke op handen zijnde sluiting van de fietsenstalling bij het treinstation. Om het achterste deel van de rekken, aan de Parallelweg Zuid, stonden bouwhekken en was de mededeling te lezen dat deze zouden verdwijnen. Een belletje naar de persvoorlichter van de regio zuid van de NS bracht niet direct antwoord. De stalling zou van de gemeente Boxtel zijn, dus die zou moeten weten wat er aan de hand was.

Maar ook op de burelen van de Boxtelse ambtenaren tastten ze in het duister. Zij verwezen middels een woordvoerder weer naar de NS, de grond én de stalling waren immers van het vervoersbedrijf. Het bekende kastje-muur-verhaal volgde.