Bezoekers kregen onder meer uitleg over elektrotechnische beroepen. Alle leer-werklijnen hielden een presentatie.
Bezoekers kregen onder meer uitleg over elektrotechnische beroepen. Alle leer-werklijnen hielden een presentatie. Foto: Foto's: Hans van Doorn.

WSD houdt rekening met talenten en valkuilen

Algemeen

Tijdens een festival met muziek, verschillende workshops, foodtrucs én nog veel meer werd Kwikstart, het jongerenproject van WSD, vorige week . Tijdens het zogenaamde Startfest konden bezoekers tussen 15 en 27 jaar kennis maken met de organisatie die zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Ze staan donderdag in het begin van de middag nog wat onwennig bij elkaar in groepjes, de jongens en meiden die op het Startfest zijn. Maar zodra een van hen de stap waagt een ritje op een heftruck te maken, ontstaan spontaan rijen bij de verschillende activiteiten. Eén van de bezigheden die in trek zijn, is de virtual reality bril. Jongeren kunnen hier een beroep kiezen waarover ze meer willen weten. Via de bril komen zij dan in verschillende praktijksituaties terecht waar zij rustig kunnen rondneuzen.

LEER-WERKLIJNEN

Kim Hagens leidt Kwikstart. Samen met haar collega’s heeft zij het project bedacht. Volgens eigen zeggen geeft het jongerenteam de doelgroep een ‘kwikstart’ naar hun nieuwe baan. ,,Vandaag zijn al ..