Afbeelding
Foto:

Brass ’n Woods 2022

Festival Brass’nWoods beleeft zijn primeur op 1,2 en 3 juli 2022 op Landgoed Velder in Liempde. Brass’nWoods heeft alles van een volwassen popfestival: tientallen bands en solisten, drie podia, een half dozijn foodtrucks, ruime barfaciliteiten en een camping waar bezoekers kunnen overnachten.

Maar één ding maakt dit festival uniek: in elk optreden - pop, rock, balkan, bigband, fanfare of feestorkest - voert geblazen muziek de boventoon. Van saxofoon tot sousa, van trompet tot trombone. Brass zeggen kenners. En van houten klarinet tot fagot - woods. Daarmee zijn meteen de naam en het motto verklaard: Brass’nWoods Blows Your Mind.

Programma

Intussen prijken al zo’n 25 internationale, veelal topnamen op het affiche, nog afgezien van de amateurbands, die via een loting een plekje op het festival hebben kunnen bemachtigen.

Jungle by Night, Gallowstreet, Lucky Chops, Balkan Paradise Orchestra, New Cool Collective, Sven Hamond en Blazers, Fanfare Ciocarlia, en ga zo maar door. Op www.brassnwoods.nl/programma is de line up te vinden die tot nu toe bekend is gemaakt

Naast optredens zijn er ook workshops te volgen. Zo kan het publiek de tips en tricks leren van grootmeester Eric Vloeimans en geeft de feestband Broken Brass een workshop Big Smile voor slagwerkers en blazers.

Jongeren

Brass’nWoods is geïnitieerd door de Liempdse muzikanten Maarten Termeer en Henriëtte Smulders. Zij spelen al jaren met groot plezier in orkesten. ,,Met Brass’nWoods willen ze blaasmuziek het podium geven dat het verdient, zegt organisator Termeer. ,,Logisch dat je als twaalfjarige niet met allemaal vrienden van je ouders bij de fanfare wilt, maar dat is nu wel wat het beeld is. Met Brass’nWoods laten we zien dat blaasmuziek heel veel meer te bieden heeft.”

Vrijwilligers

Er is een flinke club vrijwilligers aan de slag in de voorbereiding en uiteraard ook op de festival zelf zijn vrijwilligers actief om artiesten te begeleiden, in de horeca of informatie te verstrekken aan het publiek. De aanmelding is begin mei geopend, vrijwilligers coördinator Tineke van Abeelen is niet ontevreden over het enthousiasme: “Het is fijn om te merken dat iedereen weer zin heeft om samen iets moois neer te zetten in Liempde. Maar uiteraard zijn er altijd nog leuke functies te vergeven, dus meld je vooral aan!”