Afbeelding
Foto: Eigen opmaak

Het Essche Bierpompfeest mag weer

Het mag weer; We mogen weer bij elkaar komen, elkaar leren kennen, naar muziek luisteren en samen proosten op het leven en onze gezondheid. Na twee jaar zonder Bierpompfeest kan Esch eindelijk in 2022 zijn 55e Essche Bierpompfeest vieren.

Op Hemelvaartsdag 26 mei 2022 zullen wij, zoals we dat al sinds 1965 doen, onze nieuwe en inmiddels minder nieuwe inwoners, welkom gaan heten als inwoner van Esch.

De nieuwe inwoners worden uitgenodigd in dorpshuis De Es. Daar worden zij feestelijk ontvangen door het gemeentebestuur, de pastoor en door onze stichting namens de bewoners van Esch onder het genot van een heerlijke lunch.

Na de lunch gaan de nieuwe inwoners, begeleid door het Sint Willebrordus gilde, naar de Bierpomp waar zij worden toegesproken door de burgemeester en onze gemeentelijke Biertapper. Daarna wordt er geproost met een pul bier wat op deze ene dag uit de bierpomp komt. Hierna zullen de verenigingen en bedrijven uit Esch en omgeving zich vanuit de marktkraampjes voorstellen aan de nieuwe inwoners. Zo leren zij wat Esch allemaal te bieden heeft.

Dus ben jij zo’n vereniging of bedrijf, laat deze kans niet schieten en reserveer een kraampje via info@deesschebierpomp.nl.

Naast deze kraampjes zijn er ook gasten uit tien landen, uitgenodigd door de stichting Friends of Europe Esch. Zij laten zien en horen wat hun landen allemaal te bieden hebben. Hoe mooi is dat.

Voor de kinderen zal de firma Faes uit Boxtel weer een prachtig kinderspeelplein maken, waar het ze aan niets zal ontbreken en waar clown Erico z’n fratsen zal vertonen.

En natuurlijk hebben we muziek, veel muziek! Op het podium op het Marktplein zullen diverse lokale en een minder lokale artiesten op komen treden.

Aansluitend zal er in de avond vanaf ongeveer 18:00 uur een spetterend optreden zijn van de coverband Lynx afgewisseld met Essche artiesten.

De hele dag worden er drankjes verzorgd door "Ons café” en hapjes door lokale ondernemers en verenigingen. Jullie lezen het, er is voor ieder wat wils. We hopen jullie te mogen ontmoeten op het 55e Essche Bierpompfeest op Hemelvaartsdag.

TOT DAN!!