Afbeelding
Foto: Archief Brabants Centrum

BAZAAR BOXTEL STAAT AAN VOORAVOND VAN 20E EDITIE

Multicultureel festival is voor iedereen. Verbroederen en ontmoeten. Dát is de missie van De Bazaar. Het multiculturele Boxtelse festival - dat dit jaar voor de 20e keer plaatsvindt - doet middels wereldse gerechten, dans, activiteiten voor kinderen èn natuurlijk muziek.

Een keur aan artiesten beklimt zondag 10 juli het podium en zorgt voor een perfecte bazaarsfeer in park Molenwijk. Ze hebben er zin in, de bestuursleden van stichting Bazaar Boxtel. Nadat corona twee keer op rij roet in het eten gooide, kan eindelijk de 20e editie van het worden gevierd. In stijl. ,,We hebben dit jaar artiesten als BMI goes India, Cafe con Leche, Warisan Maluku en DJ Solo Moderna weten te strikken. En natuurlijk kan de Nederlands-Marokkaanse band Kasba niet in de line-up ontbreken”, stelt bestuurslid Linda Daas,

Ze vervolgt: ,,Voor de kinderen hebben we dit jaar onder meer een dansworkshop die gegeven wordt door een groep enthousiaste dansers van Jambo Afrika. Ook verzorgen de leden van Scouting Boxtel een kabelbaan waar de kinderen zich kunnen vermaken.”


LEKKERNIJEN

Voor volwassenen is er naast muziek uit alle uithoeken van de wereld een keur aan lekkernijen die smulpapen voor een zacht prijsje kunnen verorberen. Van friet tot loempia en van falafel tot vegan hapjes, iedereen komt aan zijn of haar trekken bij de vele eetkraampjes. 

Het is niet vanzelfsprekend dat De Bazaar weer een nieuwe editie kent. Linda: ,,We zijn al vroeg in het jaar begonnen met de organisatie, toen nog niet zeker was of het wel kon doorgaan. Maar het begint nu tot kraamhouders, artiesten èn onszelf door te dringen dat dat toch echt zo lijkt te zijn.”

VRIJWILLIGERS

De organisatie van De Bazaar kan dan ook alleen gedaan worden met voldoende vrijwilligers. Enthousiastelingen die meer willen weten over het vrijwilligerswerk binnen stichting Bazaar Boxtel kunnen zich melden via het contactformulier van de website www.bazaarboxtel.nl. De stichting is met name met spoed op zoek naar een voorzitter en een penningmeester.

Afbeelding
Afbeelding