Afbeelding
Foto: Eigen collectie

BEACH BREAK ÉN ABBA FEVER: PLEZIER VOOR JONG ÉN OUD

‘Muziek van ABBA is voor iedereen' Zon, zand, het Boxtelse water van recreatieplas De Langspier en natuurlijk beachvolleybal. Beach Break staat in het teken van sporten en plezier. Maar er is meer dat het driedaags evenement op 24, 25 en 26 juni tot een succes maakt: muziek! Dit jaar - tijdens editie 11 - tributeband ABBA Fever op de bühne.

Beach Break is meer dan beachvolleybal. Want naast sporten in de - meestal - zomerse zon staat het evenement in het teken van muziek. Met namen als de razend populaire Liempdse volkszanger Jan Biggel en deejay De Sluwe Vos weet de organisatie dan ook niet alleen volleyballers, maar ook feestvierders naar De Langspier te trekken. 

Vrijdagavond 24 juni staat dit jaar in het teken van de iets oudere jongelui. Verdeeld over twee stages klimmen deejays Mr. Lova Lova, Kenanova, La Bunga én SNiKHEET SOUNDSYSTEM en de feestbands bands Rave van Fortuin, Effe Serieus, BENR én Abba Fever het podium op. 

LINE-UP

Een mooie line-up met als spraakmaker tributeband ABBA Fever. Deze band is onder meer bekend van The Tribute – Battle of the Bands van televisiezender SBS6. En zoals de naam doet vermoeden, speelt de muziekgroep uitsluitend nummers van de wereldberoemde Zweedse popgroep die al sinds de jaren ’70 furore maakt met klassiekers als ‘Dancing Queen’, ‘Mamma Mia’ en ‘Waterloo’. 

Tessa de Jong kruipt tijdens de optredens van de Zweedse band in de huid van Frida. En hoe! Ze is met haar lange bruine lokken en glitterkleding niet van de echte zangeres te onderscheiden. ,,Maar ik sta niet op als Frida hoor”, grinnikt ze. ,,Ik ben als ik snel ben één uur bezig me om te toveren. En als ik de tijd neem, zijn dat er twee. Naast het bij elkaar sprokkelen van mijn kleding ben ik bezig met het krullen van mijn haren en het opdoen van make-up.” 

De zangeres vervolgt: ,,Het is een groot verschil met de mannen, die halen een hand door hun haren en zijn klaar. Maar zij zijn dan weer lange tijd bezig met technische voorbereidingen op het podium.”

ZIN IN!

Tessa en haar medemuzikanten hebben zin in hun show in Boxtel. ,,We worden begeleid door een waanzinnig goede band en komen graag in deze regio. Het publiek in Brabant is uitbundig en danst en zingt vaak vanaf het eerste nummer mee.”

,,De nummers van ABBA lenen zich voor jong en oud”, gaat Tessa verder. ,,Iedereen heeft wel een associatie met de band. Sommigen waren vroeger fan, anderen kennen de muziek dankzij hun ouders of de film Mamma Mia. En wat voor ons leuk is: na ons optreden op festival Paaspop in Schijndel sliepen we in Boxtel. We zagen toen een vet grote banner van Beach Break langs de weg staan met onze bandnaam erop. We zijn toen gestopt en ik heb natuurlijk een foto gemaakt.” 

TICKETS

Voor de feestavonden zijn nog enkele tickets beschikbaar. Check voor kaartjes of meer informatie de website www.beachbreak-boxtel.nl.

Afbeelding