29 zienswijzen tegen VLK-weg



VERVOLG VAN VOORPAGINA

In totaal zijn er op het bestemmingsplan voor de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg 29 zienswijzen ingediend bij de gemeente Boxtel. Niet allemaal van partijen die de aanleg willen voorkomen, maar ook van organisaties die het ermee eens zijn. Zoals waterschap De Dommel die enkel wijst op een aantal administratieve zaken rondom de waterhuishouding.

Het gros van de zienswijzen komt van tegenstanders. Onder hen bewoners in de buurtschap Kalksheuvel, verenigd in de stichting Kalksheuvel Groen, de betere weg (SKG). Die twijfelt over nut en noodzaak en stelt dat de verkeerstellingen waarmee de VLK-weg wordt onderbouwd, mede door corona en het vele thuiswerken, achterhaald zijn. 

De stichting pleit om de VLK te annuleren en een vrachtwagenverbod op de Kapelweg in te stellen. Samen met de sluiting van de dubbele overweg zou dit alle verkeersperikelen in de buurtschap oplossen.

SPIN: 'ONZORGVULDIG'

Werkgeversorganisatie SPIN trekt ook nut en noodzaak in twijfel en vindt juist dat van veel te lage verkeerscijfers wordt uitgegaan. Of die geactualiseerd zijn, kan SPIN niet checken en dat vindt zij onzorgvuldig. De belangenclub van Ladonk vreest dat de VLK en de plannen die ermee samenhangen ten koste gaan van verkeersveiligheid op en bereikbaarheid van het bedrijventerrein.

De periode dat partijen zienswijzen konden indienen, is voorbij. Binnen het gemeentehuis worden nu antwoorden hierop geformuleerd. Dit kan leiden tot (kleine) aanpassingen in de plannen. Mochten de bezwaarmakers het daar niet mee eens zijn, dan kunnen zij een beroep indienen.