Claire Wijnstok (links) en wethouder Mariƫlle van Alphen gaven vorig jaar de plantjes water, toen de bakken er net stonden.
Claire Wijnstok (links) en wethouder Mariƫlle van Alphen gaven vorig jaar de plantjes water, toen de bakken er net stonden. Foto: Peter de Koning.

BOXTEL ZET DE BLOEMETJES BUITEN

Volgend jaar hangt bruisend 
centrum vol grote 'bloembollen'


JAN HERMENS

De bloembakken die Bruisend Centrum Boxtel vorig jaar op de Markt en in de Rechterstraat plaatste, zijn gevuld met  verse planten. Daarmee sluiten ze perfect aan bij het thema van koopzondag 22 mei: Boxtel zet de bloemetjes buiten. Volgend jaar moeten hangende 'bloembollen' het dorp sieren. Die overigens geen water nodig hebben.

Luc Broos, voorzitter van het centrummanagement, weet wat daarmee bedoeld wordt. ,,Aan de nieuwe verlichtingskabels die we bezitten, kunnen bollen met kunstbloemen gehangen worden. We hadden die al willen hebben, maar ze moeten uit China komen en dat duurt een poos. Vandaar dat we ervoor kiezen die volgend jaar op te hangen."

Het centrummanagement voert tevens overleg over de plaatsing van boombakken in de Stationsstraat. Met de gemeente en ondernemers. Om hoeveel exemplaren het precies gaat, moet nog nader worden bepaald. Broos: ,,We zijn in gesprek met winkeliers in de Stationsstraat over de plekken. Het is niet de bedoeling dat de bakken hen tot last zijn." 

BLOEMEN VOOR DE KLANT

Zondag 22 mei zijn er diverse winkels van 12.00 tot 17.00 uur open in het centrum van Boxtel. Natuurlijk kunnen bezoekers op de terrassen genieten van een drankje. Er is achtergrondmuziek en 't Brukels Muziekske treedt op. Daarnaast bieden de winkeliers die aan de open zondag meedoen, hun klanten een bloemetje aan, zolang de voorraad strekt.