Vlnr: Coen Bressers, Fien Beaard en Jeremy Achaw van de Molenwijkschool hebben het verkeersexamen afgelegd.
Vlnr: Coen Bressers, Fien Beaard en Jeremy Achaw van de Molenwijkschool hebben het verkeersexamen afgelegd. Foto: Linda van de Wiel

What’s Up Jeremy, Fien en Coen?


In een lange rij stonden ze te wachten op de parkeerplaats van gemeenschapshuis De Rots, de leerlingen van groep 6, 7, en 8 van de Molenwijkschool in Boxtel. Net als veel andere kinderen van hun leeftijd deden ze hun praktijkfietsexamen. De een vond dat heel spannend, de ander totaal niet. Jeremy Achaw (11), Fien Beaard (10) en Coen Bressers (10) mochten gisterochtend als eersten starten... 

Jeremy, jij mocht als allereerste vandaag. Hoe ging het? Jeremy: ,,Ik ben netjes gestopt voor een rood stoplicht, gaf iemand voorrang toen ik een weg met haaientanden zag én ik stak mijn hand uit als ik links- of rechtsaf ging.”

En hoe ging het bij jullie Coen en Fien? Fien: ,,Ik heb een omaatje voorrang gegeven toen ze overstak op een zebrapad. Ik miste wel één routebordje en reed toen te ver door. Wat ik toen deed? Ik fietste een rondje over de rotonde en toen zat ik weer op de route.” Coen: ,,Ik zag dat Fien verkeerd reed en riep haar meteen. We hebben bijna de hele route samen gefietst want ik was net iets sneller. Ik ben overigens denk ik wel geslaagd. Maar van tevoren was ik erg gespannen.”

Hebben jullie onderweg nog iets bijzonders meegemaakt? Coen: ,,Ik kwam een groepje jongens tegen dat tegen Fien en mij riep. Ik zei ‘hallo’ en ben verder gefietst.” Fien: ,,Ik heb de jongens genegeerd.”

Hoe hebben jullie je voorbereid op het examen? Fien: ,,Ik heb de route een keer gefietst met mijn zus. Zij doet vandaag ook haar fietsexamen. Dat ging goed.” Coen: ,,Ik heb de route ook een paar keer gefietst. En gisteravond ben ik op tijd naar bed gegaan.” Jeremy: ,,Ik heb de route ook een paar keer geoefend. Een keer met een paar vrienden, een keer met mijn moede ren een keer alleen. Vorige week vrijdag deed ik al het theorie-examen op school en daarvoor ben ik geslaagd.” 

t Vlnr: Coen Bressers, Fien Beaard en Jeremy Achaw hebben zojuist het verkeersexamen afgelegd. Tekst en foto: Linda van de Wiel.