De negentig jaar oude spiegeltent Bon Salon werd aanvankelijk opgebouwd als danspaleis tijdens kermissen en andere volksfeesten. Tegenwoordig is de nostalgische overkapping ook voor andere activiteiten te huur. Op kosten van de gemeente Boxtel staat de tent vanaf 11 juni drie weken in kasteelpark Stapelen.
De negentig jaar oude spiegeltent Bon Salon werd aanvankelijk opgebouwd als danspaleis tijdens kermissen en andere volksfeesten. Tegenwoordig is de nostalgische overkapping ook voor andere activiteiten te huur. Op kosten van de gemeente Boxtel staat de tent vanaf 11 juni drie weken in kasteelpark Stapelen. Foto: Bas van den Biggelaar, 2019.

MUZIEK VOERT BOVENTOON IN KASTEELPARK STAPELEN

Spiegeltent drie weken cultuurpaleis

JAN HERMENS

Spiegeltent Bon Salon is van zaterdag 11 juni tot en met zondag 3 juli het sfeervolle decor voor een gevarieerd activiteitenprogramma. De 'oude dame' staat die weken in kasteelpark Stapelen. Muziek vormt de boventoon in de openbare activiteiten: van smartlappenkoor tot fanfare en van seniorenorkest tot saxofoonkwartet, er is voor ieder wat wils.

Er is zo ongeveer continu iets te doen in de spiegeltent, maar niet het volledige programma is voor iedereen toegankelijk. Een aantal activiteiten is bedoeld voor een specifieke doelgroep.

De komende weken besteedt Brabants Centrum aandacht aan het vermaak. Nu alvast het openbare programma van de eerste week. 

Zondag 12 juni van 13.00 tot 15.00 uur is schrijver Patrick Visscher in de tent. Hij vertelt over zijn boek Udo de Uitvinder, dat zich deels in het Oertijdmuseum afspeelt. Illustrator Ferry Segers uit Boxtel maakte de tekeningen in het boek en leert kinderen hoe ze het allermooist een dinosaurus kunnen tekenen. Lola Nouwens, bekend van het televisieprogramma Lego Masters, leest een stukje voor.

Nouwens is eveneens present op dinsdag 14 juni, dan geeft ze van 20.00 - 21.30 uur de interactieve lezing Overwegend optimistisch. 

Bigband Boxtel speelt een dag later van 20.00 tot 22.00 uur het dak van de tent. Of blaast bij lekker weer buiten de sterren van de hemel. Het wordt in ieder geval swingen.

BEZOEKERSECONOMIE

Serieuzer zaken komen donderdag 16 juni tussen 20.00 en 22.30 uur aan bod. De gemeente Boxtel houdt een thema-avond over detailhandel, horeca, toerisme en recreatie, samengevat onder de noemer bezoekerseconomie.

Hobbycentrum Boxtel (HCB) presenteert zichzelf vrijdag 17 juni tussen 14.00 en 17.00 uur. Iedereen mag daarbij zijn, maar HCB richt zich op 50-plussers. Vanaf 19.00 uur zetten die dag de koren Enjoy en Innovation hun beste beentje voor tijdens een korenavond. Bezoekers mogen zeker af en toe meezingen.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, de gemeente Boxtel draagt de kosten als geste naar de inwoners. Het complete programma is terug te vinden op www.spiegeltentbonsalon.nl. Daar is ook te lezen dat de negentig jaar oude tent te koop staat. Wies Vissers is met haar man Cees de Wildt eigenaar van Bon Salon: ,,Dat klopt. Er is absoluut geen haast bij, maar de spiegeltent is straks in volle glorie te bewonderen. Dan kunnen eventuele belangstellenden een goede indruk krijgen."