De jongens van MEP A1 maakten het het dit seizoen helemaal waar. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie werden ze in Rotterdam kampioen. In juni mogen ze op voor de landelijke titel waarmee de hockeyers promotie naar het hoogste niveau kunnen afdwingen.
De jongens van MEP A1 maakten het het dit seizoen helemaal waar. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie werden ze in Rotterdam kampioen. In juni mogen ze op voor de landelijke titel waarmee de hockeyers promotie naar het hoogste niveau kunnen afdwingen. Foto: Eigen collectie.

JONGENS A1 PAKKEN TITEL MET OVERMACHT, HOOGSTE KLASSE BINNEN HANDBEREIK

'Gouden lichting' MEP maakt het helemaal waar

PÅL JANSEN

Hadden ze dit jaar al maar op landelijke niveau geacteerd, de jongens A1 van hockeyclub MEP. Want zelfs daarin zouden ze mee kunnen draaien. Een niveautje eronder werd het Boxtelse team zaterdag met overmacht kampioen. ,,Samen met mijn collega-trainer Sander van Esch ben ik ontzettend trots op de jongens, ook aangezien we een smalle selectie hebben", vertelt Joost Caris.

Smal, maar boordevol talent. Binnen de hockeyclub doet de A-lichting soms terugdenken aan de gouden generatie met clubiconen als Glenn Schuurman, Jelle Galema en Roel Bovendeert. De toekomst zal uitwijzen of er vanuit het huidige jeugdteam inderdaad grootheden zullen voortkomen zoals dat in het verleden ook dikwijls gebeurde. Er klinkt hoop en vertrouwen dat nieuwe glorietijden in aantocht zijn. 

In Rotterdam schoof de selectie zaterdag tegenstander Leonidas voorbij met slechts één wisselspeler op de bank. Alle Boxtelse treffers vielen uit strafcorners. Drie keer schoof Loet Langerwerf de bal binnen, de vierde werd gemaakt door Julian de Brouwer via een variant. ,,Ook noemenswaardig: onze keeper Jules van Boxtel pakte nog een strafbal. Dat deed hij al vaker dit seizoen, het begint echt een specialiteit van 'm te worden", vertelt Caris.

Iedereen rondom het team wist dat het in Rotterdam kon gebeuren, maar dan moesten de directe concurrenten die dag elders punten laten liggen. En dat gebeurde. ,,We moesten eerst afwachten, ondertussen waren de jongens al douchen. Buiten wachtend kwam een van de ouders op ons af en zei: 'Hé, gefeliciteerd!'. Dus wij wilden de jongens verrassen in de kleedkamer, maar toen we aankwamen, wisten ze het al."

WAARMAKEN

De feestvreugde was er niet minder om. Maayke de Brouwer is al vijf jaar teammanager van de jonge hockeyers en maakte hun groei van dichtbij mee, zowel op het veld als erbuiten. ,,Het leuke is dat dit team voor het grote deel al vijf jaar hetzelfde is gebleven. Het is supergaaf om te mogen zien hoe zij samen steeds beter gingen spelen. Zeker na twee coronajaren. Ze hebben al een wedstrijd op landelijk niveau mee kunnen doen, maar die competitie werd door de pandemie vroegtijdig afgebroken. Nu halen ze op dit niveau de titel, drie wedstrijden voor het einde van de competitie. Zij hebben het met zijn allen echt waargemaakt."

TOPCLUBS

Als teammanager regelde De Brouwer alle zaken rondom het hockey, zoals vervoer, lunch maar ook de vriendschappelijke wedstrijden in voorbereiding op het seizoen. ,,Wat erg leuk is: toen ik erbij kwam en de jongens nog tweedejaars C waren, probeerde ik met man en macht duels met clubs als Amsterdam (AH&BC) en Pinoké te regelen. Toen lukte het niet om daar tussen te komen. 'MEP? Het zal wel...' Soms wisten die mensen niet eens waar Boxtel lag. Na een paar jaar draaide het om: we werden zelf uitgenodigd door dit soort clubs om een oefenpot te komen spelen."

MOOIE TIJD

Het is een gunstig voorteken voor het kampioensteam. Coach Caris ziet hierdoor de toekomst van het seniorenhockey bij MEP dan ook met veel vertrouwen tegemoet. ,,Vier van ons trainen al structureel mee met het eerste mannenteam en speelden ook al enkele wedstrijden. Twee deden zondag nog mee. We gaan voor komende wedstrijden kijken of we nog een paar andere jongens de kans kunnen geven", aldus de trainer. ,,Voor MEP kan het een mooie tijd worden, een talentvolle groep komt eraan en het eerste team heeft al een brede selectie."

KAMPIOENSFEEST

Zaterdag 21 mei wordt het kampioensfeest uitbundig gevierd in sportpark Molenwijk. ,,We hadden stiekem de hoop om niet in Rotterdam maar in Boxtel de titel binnen te slepen, maar dat halen we die dag in", gniffelt Caris. En dan kan het ook nog dubbel feest worden: de meiden A1 kunnen dan ook het kampioenschap veilig stellen in de eerste klasse. 

De jongens spelen nu in de zogeheten Super A-klasse. Of zij promoveren naar de hoogste afdeling, hangt af van het resultaat van de play-offs op 18 juni. De aanloop daar naartoe biedt in ieder geval goede hoop.


p In juni hopen deze kampioenen van MEP via de play-offs promotie naar het hoogste niveau af te dwingen. Foto's: eigen collectie.

MEP A1 pakte dit seizoen de titel in de Super A-klasse met overmacht. Is dit een nieuwe gouden generatie?