Honkballer Thor van den Dool van JRC Ducks maakt een geslaagde duik naar het honk in sportpark Den Wielakker.
Honkballer Thor van den Dool van JRC Ducks maakt een geslaagde duik naar het honk in sportpark Den Wielakker. Foto: Hans Verberk.

VROUWEN TREKKEN AAN HET KORTSTE EIND TEGEN ROEF


Honkballers Ducks succesvol in grimmige partij

De honkballers van JRC Ducks deden afgelopen zondag in eigen huis goede zaken tegen De Hazenkamp uit Nijmegen. Het was letterlijk een zonnige wedstrijd, maar figuurlijk niet. Er ontstond een grimmige sfeer doordat de Nijmegenaren het vaak oneens waren met de arbitrage.

Startend werper Max Denteneer begon redelijk, in de eerste drie innings kreeg hij enkel twee punten tegen. Het defensieve spel van de Boxtelaren was niet spectaculair, maar wel effectief. 

In de derde inning trok de thuisploeg de stand gelijk en liep vervolgens uit, onder andere door honkslagen van Kees van Dooremalen, Denteneer, Yannick Brechenmacher en Sjors Gevers.

Vanaf de zesde inning kreeg Denteneer het op de heuvel lastiger en brachten de gasten de tussenstand terug tot 8-5. Jeroen van Nes loste Denteneer af en kreeg alleen nog een solo homerun tegen, terwijl de Boxtelaren nog vijf punten lieten noteren, onder andere door toedoen van Remco van Nistelrooij en Thor van den Dool. In de slotfase scoorde de thuisploeg nog driemaal. Eindstand: 16-6.

VROUWEN

De softbalsters van combinatieteam Ducks-Gryphons traden zondag tweemaal aan tegen Roef vrouwen 2 in Moergestel. De bezoeksters speelden in de eerste wedstrijd drie sterke innings. Goed veldwerk en krachtige worpen van Valéry van der Steen leverden een 1-3 voorsprong op. Die hield echter geen stand. De tegenstander toonde zich sterk aan slag en scoorde veel punten, onder meer met een single homerun. Fraaie duikacties van de Boxtelse korte stop Mariah Furman en knappe vangballen van tweede honkvrouw Marthe Schriemer konden niet voorkomen dat Ducks-Gryphons met 11-5 verloor.

De tweede wedstrijd was veel spannender. Beide ploegen sloegen er lustig op los en hielden elkaar lang in evenwicht. Roef trok uiteindelijk met een klein verschil aan het langste eind: 14-12. 

SENIOREN

Uitslagen zondag 15 mei

Ducks H2 - Radboud Rangers H1        11-6

Roef DS2 - Ducks/Gryphons DS1        11-5

Ducks H1 - Hazenkamp H1        16-6

Roef DS2 - Ducks/Gryphons DS1        14-12

Programma zondag 22 mei

Ducks DS2 - Maastricht DS1        10.30

Nuenen H2 - Ducks H2        11.00

Ducks/Gryphons DS1 - Cheetahs DS1        13.30

Holy H1 - Ducks H1        14.30

Ducks/Gryphons DS1 - Cheetahs DS1        15.40

JEUGD

Uitslagen zaterdag 14 mei

HB U21: Maastricht - Ducks        5-23

Programma zaterdag 21 mei

HB U21-1: Ducks - Sunville Tigers NStars        14.00