Nadja Jungmann, lector 'Schulden en Incasso' bij Hogeschool Utrecht.
Nadja Jungmann, lector 'Schulden en Incasso' bij Hogeschool Utrecht. Foto: eigen collectie.

LOKALE DISCUSSIEAVOND BIJ 'HET GOED'

Over geld 'Praat'-en wij niet...

Na twee succesvolle eerdere edities staat een nieuwe aflevering van het discussieavond Praat op het programma. Die staat in het teken van aanpakken en voorkomen van geldproblemen. Donderdag 9 juni wordt de vrij toegankelijke bijeenkomst toepasselijk georganiseerd in kringloopwinkel Het Goed aan de Industrieweg. Van 20.00 tot 22.00 uur gaan vijf bijzondere gasten met elkaar en met de zaal in gesprek. Eén van hen is Eef van Opdorp, bekend van het RTL4-programma Uitstel van Executie.  

In Nederland hebben een miljoen mensen zorgen over geld, omdat ze niet of nauwelijks rond kunnen komen. In rap tempo wordt het erger. De inflatie is torenhoog, alles wordt almaar duurder. Geld beheerst ineens bij steeds meer mensen het dagelijks leven. Wat als je energierekening zo hoog wordt dat je het niet meer kunt bolwerken? 

Ook in de gemeente Boxtel groeit de groep die het ene gat met het andere probeert te vullen. Belangrijke brieven stapelen op en mensen zien door de bomen het bos niet meer. En dan is de vraag, wanneer en met wie praat je erover? Want over geldproblemen praat je niet gauw. 

BUDGETCOACH

Tijdens Praat wordt dieper ingegaan op het thema met zowel de mensen in de zaal als met een aantal gasten. Televisiepersoonlijkheid Van Opdorp is budgetcoach en zit aan tafel met Nadja Jungmann, lector aan de Hogeschool Utrecht. De gesprekken vinden plaats onder leiding van Marlies Germanus van bibliotheekorganisatie Huis73 en Rens van den Elsen van Brabants Centrum. Daarnaast is de tafel gevuld met ervaringsdeskundige Joyce van Helvoirt, Toon van der Sloot (Vincentiusvereniging) en wethouder Mariëlle van Alphen. Het programma is mede tot stand gekomen in samenwerking met  welzijnsorganisatie ContourdeTwern.

Mee'PRAAT'-en

Wie ideeën heeft wat er beter kan, dit onderwerp van een heel andere kant bekijkt of graag geïnspireerd wil worden, is welkom de discussieavond te bezoeken. De toegang is gratis. Aanmelden kan via: huis73.op-shop.nl/1139/praat-geld.


Eef van Opdorp is bekend van het RTL4-programma Uitstel van Executie.