SPANNING IN ONDERSTE REGIONEN

DVG verspeelt een snelle voorsprong en verliest

In de onderste regionen van de derde klasse C is het ongemeen spannend. DVG  verloor afgelopen donderdag ondanks een snelle voorsprong in Sint-Michielsgestel van SCG '18. Daardoor passeerde de thuisploeg de gasten op de ranglijst.

DVG bivakkeert nu op plaats elf, de Gestelaren op plek tien. Het Boxtelse ODC bezet de dertiende plaats.

De gasten beleefden donderdag een bliksemstart. Ze stonden binnen twee minuten voor na een korte corner van Teun Welvaarts. Luuk van den Ven kreeg de bal, schoot die via via naar Jurre van Veghel, die vervolgens scoorde.

SCG '18 kwam er in de eerste minuten nauwelijks aan te pas, tot de bezoekers een bal slap wegwerkten en de tegenstander zomaar binnen kon schieten. DVG kwam niet veel later goed weg, de bal raakte een arm van een Liempdenaar, maar een strafschop bleef uit.

Peter Versantvoort viel in de 37e minuut geblesseerd uit en dat was niet de enige tegenslag voor de gasten. Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg op voorsprong. Rodi van Gaal kopte een indraaiende vrije trap binnen.

De opdracht voor DVG was duidelijk: scoren. Maar dat lukte niet. Ook Bas van Houtum, ingebracht om een treffer te forceren, vond het net niet. Luuk van den Ven, Pim Verboom en Thijs Dil kregen weliswaar kansen, maar de bal verdween niet tegen de touwen. Ook SCG '18 had het vizier niet meer op scherp staan. Het bleef bij 2-1.