Verkeersdrukte op Stenen Kamer neemt aanzienlijk toe door gedeeltelijke afsluiting Baroniestraat.
Verkeersdrukte op Stenen Kamer neemt aanzienlijk toe door gedeeltelijke afsluiting Baroniestraat. Foto: Henk van Weert.

Gemeente grijpt in als omleiding tot gevaarlijke situaties leidt

Algemeen

De gevolgen van de verkeersmaatregel in de Baroniestraat voor de Stenen Kamer, leidden vorige week na publicatie door deze krant tot flinke kritiek. De gemeente publiceerde het besluit op het moment dat deze krant op de drukpers lag. Daardoor verscheen het nieuws donderdag op onze website. In een reactie op de kritiek, zegt verkeerswethouder Fred van Nistelrooij dat de maatregelen voldoen aan de richtlijnen van verkeerskennisplatform CROW. Bovendien belooft hij in te grijpen als het té gevaarlijk wordt.

Van Nistelrooij zal niet ontkennen dat het in de Annastraat, Stenen Kamer en de Van Hornstraat aanzienlijk drukker wordt door het eenrichtingsverkeer in de Baroniestraat. Bezorgdheid van lezers klonk door ten aanzien van de veiligheid van scholieren van het Baanderherencollege die de Stenen Kamer gebruiken. De straat is bovendien een druk punt voor verkeer naar en van clubs in sportpark Molenwijk. De route is volgens de richtlijnen van CROW berekend op de verwachtte toename van 50 procent, benadrukt de wethouder. 

DIEP IN HET ROOD

De normen qua geluidsoverlast en luchtkwaliteit worden in de Baroniestraat al jaren overschreden. De meter voor de bewoners slaat ‘diep in het rood’, stelt de wethouder. De buurt, veren..