Het bord naast de Van Coothhoeve is duidelijk: hier is ruimte voor iets nieuws. (Foto: Peter de Koning).
Het bord naast de Van Coothhoeve is duidelijk: hier is ruimte voor iets nieuws. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Terugkoop Van Coothhoeve nog altijd niet afgehandeld

Algemeen

De Van Coothhoeve op het terrein van De Kleine Aarde (DKA) is nog altijd niet teruggekocht door de gemeente Boxtel. Lang zal dat echter niet meer duren, verwacht het college van B en W. Dat blijkt uit een antwoord dat deze week werd verzonden op vragen die coalitiepartij Balans in maart tijdens de gemeenteraadsvergadering stelde.

Vorig jaar stemde de gemeenteraad in met de verkoop van het DKA-terrein aan het Klaverblad voor 1,2 miljoen euro aan BD Grondbeheer. Het eind 2010 gesloten milieueducatie moet een kennis- en opleidingscentrum voor duurzame landbouw worden. Enkele jaren geleden verkocht de gemeente de beeldbepalende Van Coothhoeve op het terrein echter aan woonstichting Joost. 

Om de transactie met BD Grondbeheer mogelijk te maken, moet Boxtel de jaren ‘30-boerderij weer terugkopen van de corporatie. Daarover is ook overeenstemming bereikt. De feitelijke overdracht heeft echter nog niet plaatsgevonden, antwoorden B en W aan Balans. Die fractie stelde twee maanden geleden dezelfde vragen als het CDA eind 2021 al deed.