Geconcentreerd stuurt deze Max Verstappen in de dop zijn kart over het 'Grand-Prix-circuit' van Boxtel.
Geconcentreerd stuurt deze Max Verstappen in de dop zijn kart over het 'Grand-Prix-circuit' van Boxtel. Foto: Bas van den Biggelaar.

Hobbendonken snelt naar beste tijd

Algemeen

Acht teams met laatstejaars leerlingen van vijf basisscholen uit de gemeente Boxtel namen vrijdag deel aan een kartrace. De wedstrijd, bedacht en georganiseerd door vakdocent Rob Kouwenberg en instructeur Rick Hobbelen van het Baanderherencollege (BHC), kende twee winnaars. De snelste tijd was voor de Hobbendonken. De Prinses Amaliaschool ging ervandoor met de prijs voor mooiste kart. Kouwenberg: ,,Maar alle deelnemers zijn fanatiek!”

Zes coureurs, een pit-crew bestaande uit vier kinderen, een teamcaptain én een hoop fans. Zeker honderd leerlingen van de Prinses Amaliaschool, de Angelaschool, de Molenwijkschool en De Hobbendonken uit Boxtel en de Willibrordusschool uit Esch zijn van de partij bij de bloedfanatieke go kartrace. ,,De leerlingen strijden tijdens een estafetterace en een sprint om de snelste tijd”, vertelt Kouwenberg. ,,Daarnaast is er een prijs voor de mooiste kart.”

Het project, waarin achtstegroepers van basisscholen uit de gemeente Boxtel op het BHC een kart mochten bouwen, is bedoeld om leerlingen te laten zien hoe tof techniek is. ,,Daarnaast is het voor aankomend leerlingen van het BHC fijn om op deze manier alvast kennis te maken met de school. Zo ..