Vlnr: Liz Raaimakers, Lynn van Abeelen, Lonne Schippers, Thirza Damen (loopt) en achter haar staat Diede van de Laar. Rechts Mauri van de Wetering.
Vlnr: Liz Raaimakers, Lynn van Abeelen, Lonne Schippers, Thirza Damen (loopt) en achter haar staat Diede van de Laar. Rechts Mauri van de Wetering. Foto: Gerard Schalkx.

What’s Up, DVG-meiden?

Voetballen is volgens Liz Raaimakers, Lynn van Abeelen,  Lonne Schippers, Thirza Damen en Diede van de Laar elke dag een goed idee. Maar gisteravond was wel heel speciaal. De training van de DVG-meiden werd gegeven door voormalig PSV-voetbalster Mauri van de Wetering, nu assistent-trainer van de vrouwen van jong PSV én Romy van Oorschot, speelster van Achilles ’29. Extra bijzonder: ze komen uit Liempde.

Wow meiden! Wat cool dat jullie een training kregen van twee topspeelsters. Thirza: ,,Ik vond het heel leuk, want ik mocht voetballen met grote kinderen; het waren ook nog eens allemaal meisjes. Sommigen had ik nog nooit gezien.” Liz: ,,Erg cool: Mauri en Romy kunnen heel goed voetballen.”

Wat hebben jullie gedaan? Lonne: ,,Partijtje! Dat vind ik het allerleukst.” Diede: ,,We deden spelletjes met pionnen, een soort estafette. En ik heb stiekem gekeken naar Mauri en Romy. Wat kunnen zij hard schieten zeg.”

Heb je ook iets nieuws geleerd? Lynn: ,,Dat je net zo kunt worden als Mauri en Romy als je heel goed je best doet. Of ik dat wil? Echt wel. Ik wil profvoetballer worden.” Thirza: ,,Ik ook! Dus ik ga heel hard trainen.”

Jullie spelen ook jongens. Wat kunnen jullie doen om wel een team met alleen meiden te krijgen? Lynn: ,,Poeh, dat is lastig. Alle meiden van mijn klas zitten op hockey. Ik ben de enige die aan voetbal doet en ook nog eens het enige meisje in ons team. En voetbal is juist zo leuk.” Diede: ,,Thirza, Lonne en ik zitten wel bij elkaar gelukkig. En verder spelen we met allemaal jongens. Er zijn meer jongens die voetbal leuk vinden dan meisjes.” Thirza: ,,En jongens zijn heel irritant. Meisjes zijn veel leuker.” Liz: ,,Ik probeer alle meiden uit mijn klas over te halen om te komen voetballen. We hebben allemaal dezelfde leeftijd en zijn dan meteen een team.” 


u Vlnr: Liz Raaimakers (9), Lynn van Abeelen (9), Lonne Schippers (7), Thirza Damen (7, loopt) met achter haar Diede van de Laar (6). Rechts Mauri van de Wetering.Tekst: Linda van de Wiel. Foto: Gerard Schalkx.