Natuurgebied De Prangen bij buurtschap Vrilkhoven in Liempde is het toneel van de wandeling die Gastvrij Liempden gidsen zondag geven.
Natuurgebied De Prangen bij buurtschap Vrilkhoven in Liempde is het toneel van de wandeling die Gastvrij Liempden gidsen zondag geven. Foto: Ruud van Nooijen

Ontdek verborgen plekjes Vrilkhoven en De Prangen

Liempde kent veel mooie, verborgen plekjes. Zo ook het buurtschap Vrilkhoven aan de rand van middeleeuwse bossen en het natuurgebied De Prangen. Zondag 15 mei geven gidsen van Gastvrij Liempde een fiets- en wandelexcursie door dit gebied. 

Begin 14e eeuw bestond Liempde uit wat verspreid liggende buurtschappen. Vrilkhoven was er daar een van. Het kent een rijke historie door de ligging tegen landgoed Velder, de aanleg van de steenweg Den Bosch-Luik, de aanwezigheid van oude hoeves, het gebruik van de akkers en het middeleeuwse hoevecomplex de Rondenborch in het aangrenzende natuurgebied De Prangen.

De excursie start om 10.00 uur vanaf het bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde en bestaat zowel uit een fiets- als een wandelgedeelte. Deelnemers dienen hier rekening mee te houden. Meedoen aan de twee uur durende tocht kost 5 euro en kan ter plekke worden betaald.