RECREANTEN BRTC SLUITEN SEIZOEN AF


Verrassende winnaars in meerkamp tafeltennis

Het seizoen om de individuele meerkampen van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC), is dinsdag afgesloten. Met enkele verrassende kampioenen...

Verdeeld over drie poules kwamen Ad van Weert, Henk IJsseldijk en Raymond de Boer als winnaars uit de bus. Die eerste werd ongeslagen kampioen van poule A. Hij won in zijn resterende twee duels zonder gameverlies. Vooral zijn partij tegen Imre Hadfy was indrukwekkend want die werd in totaal in drie games en slechts negentien punten gegund. Ook tegen Ad Brekelmans werd in drie games de wedstrijd beslist. Hadfy werd wel tweede. 

Peter van Berkel leek af te stevenen op de titel in poule B. Hij won op de eerste speeldag al zijn partijen terwijl Henk IJsseldijk een verliespartij incasseerde. Maar IJsseldijk bleef op de tweede speeldag ongeslagen en door zijn winst in de allerlaatste duel op Van Berkel trok hij de eindzege toch nog naar zich toe.

In poule C bleef het tot de laatste wedstrijd onzeker wie er met de eerste prijs vandoor zou gaan. Claudia Donders en Raymond de Boer behaalden allebei drie punten terwijl Gijs Strik en Joop van Eijk tweemaal wonnen. De Boer won wel de wedstrijden van Bart Theeuwes en Strik maar moest een punt aan Donders laten. Strik zegevierde ook nog over Claudia en daardoor viel de beslissing pas in de allerlaatste partij. Omdat Theeuwes in vijf games van Donders won werd Raymond de Boer de winnaar in poule C. Strik legde beslag op de tweede plaats en Donders werd derde.

De BRTC-sportiviteitsprijs 2022 ging naar Ad van Lier, die het seizoen wegens ernstige klachten niet af kon maken.